Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

Presentació del II Informe sobre el Mapa Escolar Municipal

  • May 27th, 2019

Dijous passat 16 de maig es va presentar en l'Aula Magna de la Universitat de València el "II Informe sobre el Mapa Escolar Municipal" resultat del conveni d'investigació ‘Mapa escolar de la ciutat de València’, subscrit per la Universitat de València i l'Ajuntament de la ciutat.
En la primera taula de la presentació van intervenir la Vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat, Maria Dolores Real, la Cap del Servei d'Educació de l'Ajuntament, Mireya Royo, el degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí i el director del projecte d'investigació, el professor José Manuel Rodríguez.

A continuació, l'equip d'investigació del projecte, les professores Ana Valero, Sandra García de Fes i els investigadors i professors Borja de Madaria, Daniel Gavaldón, Juan Antonio Romero i Luis Vila van adonar dels principals capítols de l'informe.

Van explicar el conflicte entre l'equitat educativa i la lliure manifestació de les preferències de les famílies, la base de dades sobre ensenyament creat pel projecte, la despesa pública en educació en la societat valenciana i el problema de la segregació i la zonificació escolar en la ciutat de València. L'equip del projecte va insistir en la importància de la investigació social en la planificació de les polítiques educatives i va manifestar el seu compromís científic i ciutadà amb la defensa de l'educació pública i la igualtat d'oportunitats.

L'informe es pot descarregar en el següent enllaç: II_Informe_Mapa_Escolar_Municipal 

L'acte de presentació pot veure's íntegrament en el següent enllaç: Zonificació i admissió de l’alumnat en els centres escolars de la ciutat de València