Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Taula redona: Activisme Femení: Rebels amb causa a càrrec de María Roca

  • 29 de gener de 2024
Image de la noticia

4 de març - 10:30 h. - Sala d'actes Facultat CC. Socials

conferència i taula redona amb les i·lustradores Silvia Ferrer i María Herreros

L'Activisme concep l'art un objecte social o reivindicatiu. En aquest context farem un recorregut des de les Guerrilla Girls fins a la nova generació d'autores de comic de la Comunitat Valenciana que converteixen les seues vinyetes en una eina de llenguatge potent per a fer soroll en les ments adormides.

Sílvia Ferrer (València, 1995), il·lustradora i artista multidisciplinari. Sense haver finalitzat l'Institut ja escrivia contes il·lustrats i els autoeditaba. El seu projecte homònim comprén dibuixos, uns que oscil·len entre la reivindicació de figures femenines oblidades per la història, com Hipatia i la sororidad en versió contemporània de Dua Lipa, el videoclip de la qual la va inspirar en la il·lustració Ens hem de cuidar. Ha publicat un llibre que també ha il·lustrat: Contes d'insomni. Altres projectes: exposició virtual: Dramitas have you ever been sad?, sobre la generació Z, BTS-VLC, el documental Carrer Nou número 18 i Eulàlia. En paraules de l'artista “crec que la meua generació està més sensibilitzada amb els temes de gènere, la sostenibilitat, la precarietat laboral…" aquestes són les seues motivacions artístiques.

María Herreros (València, 1983), Els seus projectes abasten la il·lustració i el muralismo, el còmic i la seua pròpia obra personal. Ha exposat les seues obres a Barcelona, Madrid, Porto, Berlín, Hong Kong, Los Ángeles, Seül, Santiago de Chile i Quebec. És autora de diversos fanzines i, entre altres, dels llibres: Fenómeno (De ponent, 2012), Negro viuda, rojo puta (Ultrarradio, 2014), Tea (diminuta, 2015), Marylin tenia once dedos en los pies (Lunwerg, 2016). En 2019 l'autora va ser inclosa en l'antologia: The Ilustrator.100 Best from around the Woorld, de l'editorial Taschen, com una de les cent il·lustradores més influents del món.