Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Albert Moncusí, reelegit com degà de la Facultat de Ciències Socials

  • Gabinet de Premsa
  • 1 de març de 2021
Albert Moncusí.
Albert Moncusí.

El professor Albert Moncusí continuarà un segon manament com degà de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. La Junta de Centre l’ha reelegit aquest dilluns (1 de març) amb 31 vots a favor i dos en blanc.

L’equip del deganat es completa amb Trinitat Gregori (vicedegana de Mobilitat, Relacions Internacionals i de Grau en Treball Social), Ramon Llopis  (vicedegà d’Organització Acadèmica i Postgrau, Celia Fernàndez (vicedegana d’Estudis i de Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans), Marcela Jabbaz (vicedegana d’Igualtat, Participació, Cultura i Grau en Sociologia) i María José Aradilla (secretària i presidenta del comitè de qualitat del centre).

Albert Moncusí és doctor en Antropologia Social per la Universitat Rovira i Virgili (2002) i professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València des del curs 2000-01, departament del qual va ser secretari entre 2003 i 2006. Ha estat director del Màster Oficial en Gestió Cultural i vicedegà d’Organització Acadèmica i Mobilitat de la Facultat de Ciències Socials (2015-2018), centre del qual és degà des d’abril de 2018.

El reelegit degà ha impartit docència en els Graus en Treball Social, Sociologia, Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments i en els Màsters Oficials en Gestió Cultural i en Cooperació al Desenvolupament i en diversos títols propis i programes d’extensió com la Nau Gran i Unisocietat. És membre del Grup d’investigació MIDICO (Migracions Diversitat i Convivència) i col·laborador del centre d’Estudis Sobre Cultura Poder i Identitats (CECPI).

La seua recerca se centra en els processos d’identificació col·lectiva i les relacions interètniques, les transformacions urbanes, els processos de patrimonialització immaterial, l’associacionisme de migrants i les relacions transnacionals. És soci fundador de l'Associació Valenciana d'Antropologia (AVA), soci de l'Associació Valenciana de Sociologia i de l'European Association of Social Anthropologists (EASA).  Des de gener de 2021 és membre numerari de la secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans.