Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

David Gil i Laura Saura premis nacionals de Sociologia

  • 30 de novembre de 2020
Image de la noticia

David Gil Solsona i Laura Saura han estat guardonats en els Premis Nacionals de Fi de Carrera d'Educació Universitària del Ministeri d'Universitats, que premien els millors  expedients de grau. Els premis corresponen a la convocatòria que avalua els millors expedients del curs 2015/2016. David Gil ha obtingut el primer premi del Grau en Sociologia (millor expedient d'aquesta carrera de tota Espanya) i Laura Saura el tercer premi del Grau en Sociologia (tercer millor expedient). A més, David Gil ha obtingut el segon premi en el grau en Ciències Polítiques, titulació que obtingué en el marc del programa de Doble Grau en Sociologia i Ciències Polítiques que imparteixen conjuntament, en la Universitat de València, la Facultat de Ciències Socials i la Facultat de Dret.

David Gil Solsona és actualment investigador predoctoral contractat en el Departament de Sociologia i Antropologia Social, i està fent la tesi sobre l'emancipació dels joves en Espanya. A la pregunta de què ha suposat per a ell el premi, David Gil ha respost: "Per a mi el premi ha suposat una alegria molt gran. Veure recompensat amb un premi l'esforç realitzat durant tants anys és un orgull per a mi i especialment per a la meua família, que són els que han fet possible que jo poguera estudiar".

 

Laura Saura va estudiar un màster en Agroecologia que la dirigí a la recerca sobre la ruralitat i la transformació dels sistemes alimentaris i que li obrí la porta a fer una estada a Equador, on va fer recerca sobre processos d’educació popular per a la pagesia. Després d'un període en què treballà també com a docent universitària, formadora i tècnica de planificació territorial, otingué una beca de formació de personal universitari (FPU) amb la qual s'incorporà a la Universidad Pablo Olavide de Sevilla per a fer investigació sobre conflictes camperols i metabolisme agrari dels estats espanyol i equatorià. En les seues pròpies paraules, "en lloc d’una lliçó de meritocràcia he sentit el premi com un homenatge a l'educació pública que m'ha donat l'oportunitat de fer aquest camí".

Tant David Gil com Laura Saura estudiaren en un col·legi i institut d’un barri obrer de Castelló, amb estructures deficitàries però amb un professorat que els animà a aprendre i a valorar l’educació.

L'actual situació de pandèmia ha impedit que se celebrara l'acte públic de lliurament dels guardons. En la Universitat de València,  sol celebrar-se un acte a rectorat.