Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Socials Logo del portal

DOCÈNCIA ONLINE A LA FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DURANT L'ESTAT D'ALARMA PER COVID-19

  • 22 de març de 2020
Image de la noticia

Desde el dilluns dia 23 de març, la Facultat de Ciències Socials obri un període de docència exclusivament a distància, en aplicació de les mesures implantades per la Universitat de València per l'alarma decretada per fer front al COVID-19. S'ha elaborat en un temps molt ajustat un pla de docència online, amb instruccions concretes per a tot el professorat, a partir de les instruccions del rectorat i tenint en compte els mitjans de que disposa la Universitat. Es tracta d'atendre una situació extraordinària, en que docents i estudiantat es trobaran en condicions espaciotemporals, materials i personals que poden ser limitants i que, per tant, exigir comprensió, flexibilitat i col.laboració de tota la comunitat educativa. En concret, el pla comporta que:

1) Es fa possible el treball docent i l'aprenentatge des de casa generant algun espai compartit de comunicació (fórum o videoconferència) per a sessions en els horaris de classe, aprofitant els recursos que ofereix l'aula virtual de la Universitat. Cada docent programarà les sessions i n'anunciarà a l'estudiantat els recursos i metodologia. Això pot comportar estar connectat a l'aula virtual, en determinades sessions, que no necessàriament seran totes.

2) El professorat atendrà tutories de forma virtual i n'anunciarà també la forma, que pot comportar atenció per e-mail i/o per fórums d'aula virtual.

3) Els equips docents de cada assignatura estan treballant per adaptar l'avaluació de forma que no compute l'assistència a les sessions online que s'impartisquen i que la proporció d'avaluació corresponent passe a ser valorada en altres modalitats. Per ara el calendari oficial d'exàmens i la realització presencial d'aquests es mantenen.

4) Les pràctiques externes han quedat temporalment suspeses. Es reprendran aquelles que puguen ser dutes a terme a distància, segons acorden tutores i/o tutors.

5) Les activitats complementàries han quedat suspeses, a l'espera de les possibilitats que es donen en el nou escenari.

La Comissió de Coordinació Acadèmica de cada títol (CAT), en que estan representats estudiantat i professorat de cada títol de grau i PAS, serà informada de la posada en marxa del pla i en farà seguiment, en la forma que ho permeta l'actual escenari. En el cas dels màsters i del programa de doctorat, els equips de direcció i coordinació comunicaran la forma d'aplicació del pla, per a cada cas.

La Facultat de Ciències Socials en particular, i la Universitat de València en general, miren de respondre així a un període excepcional que suposa dificultats, però que també comporta nous aprenentatges a través de i sobre les tecnologies. Un bagatge nou que tal vegada permetrà oferir recursos que potencien el que les persones que conformen la Facultat poden fer conjuntament, quan es retroben presencialment en un temps que esperem no siga molt llunyà.