Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

L´Institut de Drets Humans organitza un cicle de seminaris per a analitzar les polítiques locals d´immigració i convivència a les ciutats de Barcelona, Madrid i València

  • 29 de gener de 2019

Des del projecte de R+D+I “Diversitat i convivència: els drets humans com a guia d´acció”, dirigit pe la professora Ángeles Solanes, s´organitza aquest cicle de seminaris per tal d´analitzar els principals reptes als que s´enfronten les ciutats en el camp de la immigració la integració i la convivència en contextos multiculturals.

Després de realitzar tres seminaris en els que s´ha analitzat la situació general a Itàlia i Espanya i els reptes que obri la diversitat en l´espai públic i privat, des d´un enfocament de drets humans, es convoquen tres seminaris més dirigits a estudiar, analitzar i discutir sobre les polítiques d´immigració i integració que han dut a terme les principals ciutats de l´Estat espanyol al llarg de la darrera legislatura. Així, es farà un recorregut pels principis que han guiat les actuacions polítiques en aquest camp en les ciutats de Barcelona, Madrid i València, així com per les diferents accions dutes a terme, i es plantejaran reflexions sobre quines han de ser les prioritats actuals en el camp de la integració i la interculturalitat en les nostres ciutats. Cadascun dels seminaris comptarà amb la participació de la regidora responsable d´aquestes polítiques en cadascun dels Ajuntaments de les tres ciutats.

 

Els seminaris tindran lloc els dies 31 de gener, 14 de febrer i 27 de febrer de 2019, a les 17:30h, a la Sala d´Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, amb lliure accés. El programa és el següent:

31 de gener de 2019

LES POLÍTIQUES D´IMMIGRACIÓ, DIVERSITAT I INTERCULTURALITAT A LA CIUTAT DE BARCELONA

M. Dolores López Fernández. Comissionada d´Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l´Ajuntament de Barcelona.

 

14 de febrer de 2019

LES POLÍTIQUES D´IMMIGRACIÓ I INTEGRACIÓ DE L´AJUNTAMENT DE MADRID.

Marta María Higueras Garrobo. Delegada de l´Àrea de Govern d´Equitat, Drets Socials i Ocupació de l´Ajuntament de Madrid. 

 

27 de febrer de 2019

POLÍTIQUES LOCALS PER LA IGUALTAT DE DRETS I LA CONVIVÈNCIA INTERCULTURAL EN LA CIUTAT DE VALÈNCIA

Neus Fábregas Santana. Regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l´Ajuntament de València.

M. Dolores Atienza Asensi. Directora del Centre de Recolzament a la Immigració (CAI) de l´Ajuntament de València. 

 

Més informació:

Institut de Drets Humans. Telèfon: 96 162 54 17, email: gestio.idh@uv.es.

Professora Ángeles Solanes. Directora projecte MULTIHURI: angeles.solanes@uv.es

Professor Albert Mora. Coordinador Cicle de Seminaris: albert.mora@uv.es