Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

tranSÍtant. Inauguració de l'exposició dimarts 17 de setembre a les 19:30 h. Sala Manuela Ballester. Facultat de Ciències Socials.

  • 16 de setembre de 2019

trantant  -  trantando  trantant  

Transitar és anar o passar d'un punt a un altre per distintes vies o paratges; és caminar d'un lloc a un altre, circular, caminar, anar, córrer y/o recórrer, franquejar i travessar. I els seus antònims quedar-se y/o detindre's.

Transiting en anglés, en transit en francés, o transit en alemany, transitando en castellà, pareix que estem d’acord.

Però trantant també som un grup de dones artistes que treballem sobre dona i migració, compromeses amb la nostra professió i amb la vida.

Pertanyem a una espècie d'homínids que hem sobreviscut a altres, per la nostra capacitat de desplaçament, de marxa, de pas o de franqueig; i, a causa d'estes habilitats adquirides durant milers d'anys, hem sigut capaços d'adaptar-nos a molt variats entorns. Per la qual cosa, som intel·ligents.

I restir  és un verb femení, o associat a la dona. La resistència (femení), ens ha fet aguantar, però ara la nostra resistència és més activa que en altres èpoques, i pretenem fer arribar els nostres missatges a la societat, a través del poderós món comunicatiu de la imatge.

Per això, vos oferim una col·lecció (la nostra primera col·lecció com a grup) de dibuixos, gravats, pintures, volums i fotografies; sobre paper, llenç, ceràmica i fusta. Formem un grup actiu, multidisciplinari i que treballem diversos llenguatges plàstics, encara que amb un horitzó pròxim. Vos presentem un conjunt d'obres preparades per a la itinerància a altres espais expositius compromesos, perquè pretenem arribar a un extens públic i invitar-li a la reflexió, sobre les nombroses causes que provoquen els grans èxodes de la humanitat: la fam, la misèria, la malaltia i la injustícia. D'estos quatre termes tres són femenins però incompatibles amb la vida. El que no volem és detindre'ns.

Amparo Santamarina

en representació de trantant