
Aquestes ajudes estan dirigides a impulsar el creixement professional i personal del personal mitjançant estades formatives en altres universitats europees.
El proppassat dilluns 30 de juny, el Saló Lise Meitner de la Facultat de Física de la Universitat de València va acollir una reunió informativa clau dirigida al seu Personal Tècnic, de Gestió, Administració i Serveis (PTGAS), centrada en les Ajudes ERASMUS de Mobilitat de Formació. Esther Enjuto, cap de la Secció de Mobilitat i FORTHEM de la Universitat de València, va desgranar els objectius i les novetats de la convocatòria, que busca impulsar el creixement professional i personal del personal mitjançant estades formatives en altres universitats europees.
Durant la sessió es va explicar que aquestes estades, d’entre 2 i 5 dies i que es poden dur a terme entre l’1 d’octubre de 2025 i el 30 de setembre, permeten conéixer de primera mà el funcionament d’altres institucions, aprendre noves metodologies, compartir bones pràctiques i enfortir les habilitats professionals. En definitiva, és una manera de créixer professionalment, enriquir-se personalment i aportar idees innovadores a l’entorn laboral. La convocatòria, oberta fins al 30 de juny de 2026, ofereix 40 ajudes anuals que cobreixen despeses de viatge i subsistència. A més, es pot sol·licitar fins a dues ajudes a l’any si una d’elles es realitza en una universitat de l’aliança FORTHEM.
Per participar-hi cal presentar una sol·licitud entre el 15 de setembre i el 30 de juny i adjuntar l’acord de mobilitat, la persona de contacte a la universitat de destinació, els objectius i valor afegit de la mobilitat, les activitats previstes i els resultats esperats. També és necessari acreditar un nivell B1 d’anglés o de la llengua en què es farà l’estada, o bé aportar un document d’acceptació de la universitat d’acollida. En finalitzar l'estada, cal lliurar-ne un certificat d’assistència, la justificació de les despeses de transport i un informe final.
Aquesta iniciativa, que ja ha despertat l’interés d’altres universitats europees com la de Palerm, representa una oportunitat única per al PTGAS de la Facultat de Física per créixer, compartir i enfortir la seua xarxa internacional.