Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • birrets
Joseph Gulsoy

Data de nomenament: 19 de gener de 1999.

A proposta de: Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Data d’investidura: 24 de febrer de 1999.

Padrí/ina: Dr. Antoni Ferrando Francés i Dr. Emili Casanova Herrero.

Apunt biogràfic:

Joseph Gulsoy va nàixer en Ordu (Turquia) en 1925. Lingüista armeni.

Gulsoy emigrà de jove a Amèrica del Nord, i es formà acadèmicament a les universitats de Vancouver, Toronto i Chicago. Professor el 1958, nacionalitzat al Canadà el 1959, i catedràtic, el 1970, del Departament d'Espanyol i Portugués de la Universitat de Toronto.

Ha estudiat i editat el Diccionario valenciano-castellano de Manuel Joaquim Sanelo (1965), ha publicat articles sobre lingüística catalana i castellana, entre els quals La lexicografia valenciana (1959-62), L’evolució de la terminació adjectival-IDUS en català (1981) i Estudis de gramàtica històrica (1993).
Cal destacar, a més, la seua col·laboració en el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana i en l'Onomasticon Cataloniae de Joan Coromines.

El 1989 fou guardonat amb el premi Ramon Llull de l’Institut d'Estudis Catalans i el premi Catalònia. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1994, fou investit doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona el 1998 i el 1999 per la Universitat de València.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies