UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Dale W. Jorgenson

Data de nomenament: 28 de de juliol de 2015.

A proposta de: Facultat d'Economia.

Data d’investidura: 26 de de maig de 2016.

Padrí/ina: Francisco Pérez.

Apunt biogràfic:

Les recerques del professor Jorgenson s’han desenvolupat en molt diferents camps de l’economia, teòrics i aplicats. Un bon nombre dels seus treballs i iniciatives tracten temes d'extraordinària rellevància en la societat actual i han representat aportacions molt importants per a la comprensió dels següents problemes: el paper de la inversió i la seua composició en els processos de creixement; la importància del capital humà i les tecnologies de la informació en les últimes dècades; la influència de la imposició en el comportament inversor i el medi ambient.

En els seus treballs ha estat present de manera molt destacada la preocupació per millorar l'instrumental tant teòric com a estadístic per a assentar les anàlisis sobre bases sòlides. També destaca per la seua atenció a traslladar els resultats de les recerques a les polítiques públiques en els diferents àmbits temàtics considerats.

Així mateix, el professor Jorgenson destaca per la seua capacitat de liderar grans projectes internacionals de cooperació estadística i científica, com World KLEMS, avui presents en cinc continents i més de 40 països.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: