UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Oliver Eaton Williamson

Data de nomenament: 28 de de setembre de 2004.

A proposta de: Facultat d'Economia.

Data d’investidura: 28 de d’octubre de 2004.

Padrí/ina: Prof. Dra. Martina Menguzzato Boulard i Prof. Dr. José Pla Barber.

Apunt biogràfic:

Oliver E. Williamson és catedràtic d'Administració d'Empreses Economia i Dret a la Universitat de Califòrnia, Berkeley. Actualment és considerat com un dels economistes més influents en la recerca en ciències socials i l'autor més rellevant en el camp de l'Economia de les Organitzacions. Les seves aportacions no només abasten l'Economia, sinó també la Sociologia, l'Antropologia i el Dret. La seva prolífica obra queda registrada en 6 llibres, al voltant de 150 articles i tot un seguit de llibres editats i col·leccions d'articles.

En el camp de l'economia, la seva contribució al tractament sistemàtic dels costos de transacció i l'anàlisi dels límits de l'empresa ha estat influent en les àrees d'economia general, organització d'empreses màrqueting i finances. Només cal revisar les revistes de major impacte en aquestes àrees per trobar la seva extensa obra constantment referenciada.

Fruit d'aquesta tasca investigadora ha sigut guardonat amb nombrosos premis i amb el títol "doctor honoris" causa per les universitats de Xile, Copenhaguen Business School. Groupe HEC (París), St Petersburg University, Tui-ku School of Economics, Groningen University, Hochschule St Gallen, i Norwegian School of Economics and Business Administration.

És editor de les prestigioses revistes Journal of Law Economics and Organization, Joumal of Economic Behavior and Organization entre d'altres. Ha estat vicepresident de l'American Economic Association, president de la Intemational Society for New Institutional Economics, així com de l'American Law and Economics Association i la Western Economics Association. 

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: