UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Paul Preston

Data de nomenament: 5 de de novembre de 2014.

A proposta de: Facultat de Geografia i Història.

Data d’investidura: 26 de d’octubre de 2015.

Padrí/ina: Isamel Saz i Pedro Ruiz Torres.

Apunt biogràfic:

Paul Preston (Liverpool, Regne Unit, 1946) és catedràtic Príncep d’Astúries en la London School of Economics and Political Science i membre de rellevants institucions i centres culturals com la Fundación Academia Europea de Yuste. Prèviament va ser professor en les universitats University of Reading i Queen Mary University of London.
 
Format en les universitats d’Oxford i Reading, té una reconeguda trajectòria científica que l’acredita com un dels més destacats historiadors contemporanis. Continuador de la llarga tradició de l’hispanisme britànic, les seues primeres obres, com ara ‘La destrucción de la democracia en España’ o ‘España en crisis’, constituïren un poderós estímul per al desenvolupament de la historiografia espanyola.
 
Autor de desenes d’obres, recentment ha publicat l’extens estudi ‘El holocausto español. Odio y exterminio en la guerra civil y después’.
 
El professor Preston ha estat reconegut amb la Encomienda de la Orden del Mérito Civil i el Premi Internacional Ramon Llull, entre d’altres distincions. Membre de l’Acadèmica Britànica, Appointed Commander of the Order of the British Empire, també és cavaller de la Gran Cruz de Isabel la Católica.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: