UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Virginia Trimble

Data de nomenament: 24 de de setembre de 2009.

A proposta de: Departament d’Astronomia i Astrofísica i de l’Observatori Astronòmic.

Data d’investidura: 26 de de febrer de 2010.

Padrí/ina: Dr. Vicent Martínez García i Dra. Chantal Ferrer Roca.

Apunt biogràfic:

Virginia Trimble (Los Angeles, 1943), va estudiar Astronomia i Física a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, aconseguint el seu doctorat en Astronomia en CalTech, i el Master of Arts en la Universidad de Cambridge (Anglaterra), en 1969.

Ha treball com a docent i investigadora en prestigioses institucions com el California Institute of Technology (CalTech), la Universitat de Cambridge, el Laboratori d'Investigació Hughes de Malibú, la Universitat de Maryland, l'observatori de Las Cumbres (Califòrnia) i la Universitat de Califòrnia a Irvine.

El 1986 va guanyar el premi J. Murray de Scientific reviewing (Revisió Científica) de l'Academia Nacional de Ciencias dels Estats Units. Recentment la Sociedad Astronómica Americana li ha concedit el premi George Van Biesbroeck 2010 per la seva tasca continuada al servei de l'astronomia.

Ha publicat més de 600 treballs en diferents camps de l'Astrofísica: en cosmologia (matèria fosca, origen dels elements químics, la distribució de les galàxies, quàsars), sobre estrelles (formació, binàries, polsants, supernoves, gegants vermelles, romanents de supernoves), sobre instrumentació astronòmica, així com revisions anuals des de 1991 dels avanços en Astrofísica. Virginia Trimble és, humana i científicament, una de les personalitats mundials més respectades i escoltades en Astrofísica i Cosmologia. La professora Trimble és, a més, un exemple de coratge i lluita per la igualtat de les dones en el complicat món de la investigació.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: