UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Antonio Lazcano Araujo

Data de nomenament: 24 de de juliol de 2015.

A proposta de: Facultat de Ciències Biològiques.

Data d’investidura: 22 de de maig de 2015.

Padrí/ina: Manuel Serra Galindo i Javier Lluch Tarazona.

Apunt biogràfic:

Antonio Lazcano Araujo (Tijuana, Mèxic, 1950) és catedràtic d’Origen de la Vida en la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) i director honorari del Centro Lynn Margulis de Biología Evolutiva de las Islas Galápagos, depenent de la Universidad San Francisco de Quito. Entre 2002 i 2006 va presidir ISSOL, la societat internacional per a l’origen de la vida. Actualment és membre del Consejo Nacional de México.

Format en la Universidad Nacional Autónoma de México , ha estat professor visitant en les universitats d’Orsay París-Sud, Alacant, Autónoma de Madrid, València, La Havana, California – San Diego i Roma, en el ETH Zentrum de Zurich, l’Institut Pasteur de París i ha estat membre de l’Institut d’Astrobiologia de la NASA.

El professor Lazcano destaca pels seus estudis sobre l’evolució de la vida, la història de les idees sobre l’aparició de la vida i l’aplicació de mètodes filogenètics a l’estudi de l’evolució cel·lular i metabòlica, així com per la seua trajectòria en la divulgació de la ciència.

Codirector de la sèrie de Biologia Evolutiva de la col·lecció de llibres científics ‘Sense Fronteres’ de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells el Premio Universidad Nacional (UNAM), la Medalla al Mérito Universidad de la Universidad Veracruzana i de la UNAM i el doctorat ‘honoris causa’ per la Universitat de Milán.

Documents:
Vídeos de l'acte d'investidura: