UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Seyla Benhabib

Data de nomenament: 12 de de novembre de 2009.

A proposta de: Rectorat.

Data d’investidura: 8 de de novembre de 2010.

Padrí/ina: Dra. Neus Campillo i Dra. María Luisa Moltó.

Apunt biogràfic:

Seyla Benhabib (Istambul, 1950) és Catedràtica de Ciència Política i Filosofia de la Yale University. És considerada com una de les teòriques de la política i del feminisme més prestigioses de l’actualitat.

Formada a les universitats de Brandeis i Yale, formà part del grup de J. Habermas a la Universitat de Frankfurt. Ha estat Professor of Government a la Harvard University i professora visitant en nombroses universitats, com és ara Princenton, Amsterdam, Cambridge, Berkeley i la Universitat de València, a la qual està vinculada a través de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona.

Fou presidenta de l’Eastern Division of the American Philosophical Association entre els anys 2006 I 2007. L’any 2009 rebé el Premi Ernst Bloch.

És autora de llibres fonamentals per a la teoria i pràctica feminista i de l’ètica i la filosofia política contemporànies: "Teoría Feminista y Teoría Crítica" (1989), "Situating the Self" (1992), "Feminist Contentions" (1994), "Las Reivindicaciones de la Cultura. Igualdad y Diversidad en la Era Global" (2002), "El Derecho de los Otros. Extranjeros, Ciudadanos y Residentes"(2004), "Another Cosmopolitanism" (2006) o  "Mobility and Inmobility, Gender Borders and Citizenship" (2009).

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: