UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València és tercera d’Espanya en Medicina i Farmacologia pel que fa al nombre de citacions d’articles científics.
La Universitat de València és tercera d’Espanya en Medicina i Farmacologia pel que fa al nombre de citacions d’articles científics.

L’Observatori IUNE, una eina que analitza l’activitat acadèmica i investigadora de les universitats espanyoles publiques i privades, ha destacat que la Universitat de València ha incrementat el nombre de cites científiques dels articles del seu professorat un 19,8% entre 2019 i 2020, de manera que ha passat de 505.210 referències a 605.289. En nombre de publicacions, la institució ha arribat a 30.061 en 2020, per 28.169 en 2019. Amb aquestes dades, la UV és manté com a primer centre d’ensenyament superior de la Comunitat Valenciana i quart d’Espanya, tant per nombre de publicacions científiques com de citacions rebudes.

L’Observatori IUNE utilitza indicadors sobre professorat, reconeixement, activitat científica, innovació, competitivitat, finançament i capacitat formativa. Les dades incloses en cada actualització s’extrauen de la plataforma Web of Sciencie, i es refereixen a una dècada, de forma que en l’actualització de 2020 les dades corresponen al període 2009-2018 i les de 2019, a l’interval 2008-2017. En les dues actualitzacions s’han inclòs 83 institucions d’ensenyament superior d’Espanya.

En termes absoluts, d’entre les publicacions realitzades per la UV, 16.095 estan incloses en el primer quartil, per 15.143 en les dades de 2019. També s’han incrementat les publicacions en col·laboració internacional, que passen de 13.435 a 14.710 i puja de manera destacada el nombre de citacions per professora o professor, que arriba a 27,61, mentre que era de 22,86 amb les dades de l’any passat.

Aquest observatori també ofereix resultats per matèries, tant per nombre de publicacions com per nombre de citacions. Així, per nombre de publicacions la UV es manté com a primer centre superior d’ensenyament valencià en 5 de les 6 àrees analitzades: Medicina i Farmacologia (on és quarta d’Espanya), Ciències Socials (també quarta), Ciències de la Vida (cinquena), Experimentals (cinquena) i Arts i Humanitats (sisena). Per nombre de citacions, la UV també és primera en les àrees esmentades com a primera valenciana, i a escala espanyola és tercera en Medicina i Farmacologia, i quarta en Experimentals i en Ciències Socials.

L’Observatori IUNE és resultat del treball realitzat per un grup d'investigadors pertanyents a les universitats que integren la “l’Alianza 4U”: Universitat Carlos III de Madrid, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra.

 

Observatori IUNE: http://www.iune.es/es_ES

Més informació (web del Servei d’Anàlisi I Planificació UV): https://ir.uv.es/o7jxoJX