Logo UVDegree in Computer EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

Entreiguals: acompanya l’estudiantat que comença a la Universitat

  • December 12nd, 2022
 

De l’1 al 23 de desembre de 2022 està obert el termini d’inscripció per a ser mentor o mentora d’Entreiguals, el programa de mentoria d’estudiants de la Universitat de València. Els mentors i les mentores ajudaran al nou estudiantat del curs 2023-2024, tant de primer com incoming, a començar amb bon peu a la Universitat i contribuiran a la seua integració acadèmica, personal i social.

El programa Entreiguals, que complirà la dotzena edició el proper curs, vincula estudiants de cursos superiors amb estudiants de primer o incoming que comencen a la Universitat propiciant una relació d’ajuda i acompanyament entre iguals que enriqueix l’experiència de tots els participants. En concret, els mentors i les mentores que hi participen aconsegueixen conèixer a fons la Universitat de València, adquireixen noves competències en comunicació, motivació i empatia i poden tenir la satisfacció d’haver contribuït que nous companys i companyes comencen amb bon peu a la Universitat. A més, ser mentor o mentora Entreiguals té un reconeixement de 3 crèdits ECTS per participació.

Les persones interessades en ser mentors o mentores Entreiguals el pròxim curs han d’inscriure’s ara i, una vegada admesa la seua sol·licitud per part dels centres, completar la formació que tindrà lloc els mesos de febrer i març. A continuació, se’ls assignarà els estudiants que han d’acompanyar i, en coordinació amb el professorat del seu centre, participaran en activitats adreçades a promoure la integració dels mentorats i mentorades. 

El programa de mentoria Entreiguals està impulsat per la Delegació d’Estudiants i gestionat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi). En cada centre hi ha un coordinador o coordinadora i professorat tutor implicat, responsables de realitzar el seguiment de totes les accions del programa. Està implantat en tots els centres de la Universitat de València en les seues dues modalitats, mentorització d'estudiants de primer i d’incoming, excepte en la Facultat de Ciències Socials, on només està activada la modalitat per a estudiants incoming.