Logo UVDegree in Hispanic Studies: Spanish Language and LiteratureFaculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

Congrés Internacional Memòries Perifèriques de la Guerra Civil i el Franquisme

  • March 7th, 2022
Image de la noticia

Entre el 8 i l’11 de març de 2022 la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València serà la seu del Congrés Internacional Memòries Perifèriques de la Guerra Civil i el Franquisme: Literatures, Cultures e Ideologies, coordinat per Luis Bautista, José Martínez i Luz C. Souto, professors I professora del Departament de Filologia Espanyola a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

L’esdeveniment comptarà amb 155 intervencions (16 conferències plenàries i 139 comunicacions). L’encontre ha convocat estudiosos i acadèmics en l’àmbit de la literatura provinents de 85 centres i universitats (55 universitats internacionals i 30 centres i universitats de l’Estat Espanyol) que busquen aportar noves perspectives en l’estudi de la memòria històrica i eixamplar la mirada sobre la contesa bèl·lica, les ideologies i la configuració del poder polític, econòmic i diplomàtic que va sostindre la dictadura, per tal d’incloure com a objectes d’estudi elements que han quedat fora dels relats hegemònics o en posició marginal.

El debat mantindrà tres línies principals: 1. La dimensió internacional de la Guerra Civil i la mirada internacional sobre el franquisme; 2. La memòria colonial d’Espanya a Àfrica: Sàhara, Ifni i Guinea Equatorial; 3. La memòrica cultural del franquisme.