Logo UVDegree in Labour Relations and Human ResourcesFaculty of Social Sciencies Logo del portal

Amb més de 300 estudiants i gran nombre d'empreses participants, el Fòrum d'Ocupació de Ciències Socials es consolida

  • UV General Foundation
  • February 2nd, 2021
Una tècnica d'UVocupació segueix el Fòrum de Ciències Socials des del seu ordinador.
Una tècnica d'UVocupació segueix el Fòrum de Ciències Socials des del seu ordinador.

El primer Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria virtual del segon quadrimestre de la Universitat de València es va realitzar aquest dilluns 1 de febrer i va estar dirigit a l'estudiantat d'últim curs dels graus i màsters de la Facultat de Ciències Socials. Organitzat conjuntament per la Facultat de Ciències Socials i el Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, a través d'UVocupació, el fòrum ha comptat amb la col·laboració de més d'una vintena d'empreses i institucions del sector. 

Amb gran aforament, més del doble d'assistents respecte a l'any 2019, el nombre total de participants ha superat les 300 persones. A través d'un site específic per a la trobada, els alumnes i alumnes van presenciar les xarrades i conferències i van poder interactuar amb les entitats a les sales de xat. 

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, va destacar que la capacitat de reinvenció i la nova forma de presencialitat dels fòrums d'ocupació per la pandèmia, són “una gran demostració de la resposta adaptativa d'UVempleo”. Al mateix temps, va afirmar: “En el context d'emergència que travessem, augmenta la importància i rellevància dels estudis en ciències socials. El vostre paper és fonamental, remet a l'anàlisi i a la serietat”. 

Per part seua, el degà de la Facultat, Albert Moncusí, va agraïr la presència de totes les persones i entitats que han fet possible la celebració d'aquest fòrum en temps tan complicats per la pandèmia, i ha destacat la intervenció d'antics alumnes “perquè han sigut un gran exemple per als nostres estudiants”. “Aquest fòrum és molt important per a la Facultat. Hem celebrat la segona edició i esperem tornar l'any pròxim. Aconseguir-ho en aquestes setmanes tan difícils ha sigut un mèrit que ha de reconéixer-se i agrair-se”, va afirmar.

La directora d'UVocupació, Marisa Quintanilla, va subratllar en aquest sentit que “les empreses necessiten ara més que mai el talent preparat per a innovar i aportar solucions que ens permeten eixir de la crisi sanitària”. “La societat us necessita”, va emfatitzar dirigint-se a l'aforament.

Activitats online
Les activitats en línia es van celebrar des de les 10 fins a les 14.30 hores.. La inauguració va ser a càrrec de la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; del degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí; i de Marisa Quintanilla, la directora d'UVempleo, el servei d'inserció professional de la UV.

Després, es va donar pas a la conferència inaugural ‘Impacte de la covid-19 sobre el mercat de treball. Crisi, cobertura social i perspectives de futur’ de Pere Beneyto, director provincial del SEPE a València, presentat pel degà Albert Moncusí.

També es van abordar les eixides professionals de l'àrea, amb la presentació de la vicedegana de la Facultat Celia Fernández i les intervencions del titulat Javier Salvador Moncholí (Relacions Laborals) i les titulades Julia Sanchis (Sociologia i Ciències Polítiques) i Gloria Carabantes Lerma (Treball Social). En les diferents intervencions es van desenvolupar temes de prevenció de la salut, amb enfocament en riscos laborals; investigació sociològica; recursos laborals; i responsabilitat social.

Durant tota la jornada, l'equip d'UVocupació va estar dedicat al públic oferint assessorament professional i resolent tots els dubtes. Així mateix, una vegada acabat el fòrum i sempre que l'estudiantat i les persones titulades per la UV el necessiten, poden sol·licitar l'ajuda del servei dins de les àrees: Orientació i Assessorament, Ocupació i Emprenedoria, Formació i Estudis i Anàlisis.

Totes les ofertes laborals, no sols les que s'han exposat durant el fòrum, poden veure's en el portal d'ocupació de la Universitat de València. Aquest lloc compta amb oportunitats de treball, un directori d'empreses amb més de 1.500 organitzacions registrades disposades a rebre autocandidaturas i un link als fòrums d'ocupació i emprenedoria que s'organitzen cada curs acadèmic en les facultats i centres de la UV.

Links: