Logo UVDegree in Multimedia EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

Silvia Rueda participa al VLC Startup Market

  • October 28th, 2021
Silvia Rueda participa al VLC Startup Market

VALÈNCIA, 29/10/2021- Silvia Rueda, coordinadora Girl4STEM i responsable de STEM-UV, va estar en la tercera edició del VLC Startup Market en representació de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV i del projecte Girls4STEM. L'esdeveniment és una iniciativa de l'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València per a convertir l'emblemàtica Plaza de l'Ajuntament en un aparador per a les startups. D'aquesta manera, la ciutadania podria acostar-se a la innovació i a la tecnologia que es desenvolupa a la ciutat.

La Vanguardia va realitzar una entrevista a Rueda per a l'article “Falten dones en les empreses tecnològiques de la Comunitat Valenciana”. La directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV va explicar que les matemàtiques diuen que si no hi haguera cap element que afectara les dones, es decidirien més per vocacions de ciència i de tecnologia.

Rueda: “L'any passat, a Espanya, el 68% de les empreses TIC no tenia contractades a dones, i, a la Comunitat Valenciana, la xifra arribava al 74%”. La coordinadora de Girls4STEM va ser la primera directora del departament d'informàtica. Durant tota l'entrevista, Rueda va defensar el paper de les dones en la societat i va incidir a erradicar la bretxa digital de gènere per a afavorir la igualtat. Rueda va destacar que és important que la trobada tinga tallers i activitats per a xiquetes i xiquets amb la finalitat de visibilitzar aquells referents femenins pròxims.

Enllaç al article: https://www.lavanguardia.com/local/valencia/20211025/7800510/faltan-mujeres-empresas-tic-comunidad-valenciana.html