Logo UVDegree in Optics and OptometryFaculty of Physics Logo del portal

  • Estudiants

La Facultat de Física celebra l'11 de febrer el Dia Internacional de les Dones i les Xiques en la Ciència

  • February 4th, 2019

La Facultat de Física celebra durant aquestes setmanes el 11 de febrer, “Dia Internacional de les Dones i les Xiques en la Ciència”. També participa la Secció Local de València de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i el Grup Especialitzat de Dónes en Física de la RSEF.

S’han programats dos activitats:

1) “Troba Científiques en Física”, 4 al 11 de febrer. Elaboració d’un mural-collage davant de la Secretaria de la facultat. Volem animar a tota la facultat (alumnat i professorat) a que trobe físiques i que les visibilitze omplint el mural. Una vegada acabat, donarem difusió per les XXSS i penjarem tota la informació a la web de la facultat.

2) Projecció del documental “¿Dónde están las mujeres?”de l’equip d’Audiovisuals del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Dijous, 14 de febrer a la Salo de Graus “Lise Meitner” a les 12:30h.

Sinopsi: El programa aborda l'apressant qüestió de l'escassa presència de les dones en posicions de responsabilitat en la ciència. A pesar que les dones són majoria a les aules universitàries i es graduen amb les millors qualificacions, tan sols el 20% de les càtedres universitàries millor finançades estan dirigides per dones, una estadística que es repeteix en totes les institucions relacionades amb la recerca científica d'alt nivell. El documental subratlla i explica tot el que perdem amb aquesta falta de presència de dones en els càrrecs de responsabilitat dins de l'àmbit científic; alhora és un homenatge a totes les científiques que van ampliar els coneixements que tenim sobre el món i van millorar la vida humana des de les ciències naturals, la ciència formal, les ciències experimentals i les ciències de la salut.

Des de la Comissió d’Igualtat de la nostra facultat volem conscienciar a la nostra comunitat universitària sobre la necessitat de visibilitzar la labor científica de les dones i fomentar les vocacions en les xiques. Us animem a totes i tots a participar!

La Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy