Logo UVDegree in SociologyFaculty of Social Sciences Logo del portal

Conferència "L'Alliberament des del cos: Art i Feminisme(s) en temps de convulsió patrialcal" 30 Gener 2020 19:30h i exposició "El Contensiós Abandonament de la Dolçor"

  • January 28th, 2020
Image de la noticia

***  El dijous 23 de gener a les 19:00h, s'inaugura l'exposició EL CONTENCIÓS ABANDONAMENT DE LA DOLÇOR a càrrec de Lucía Peiró Lloret. L'exposició es podrà visitar a la sala Manuela Ballester de la Facultat de Ciències Socials del 20 de Gener al 2 de Febrer.


Lucía Peiró és una artista interdisciplinar llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Ha format part de diferents grups d'art d'acció: A.N.C.A. Tres i no res i Sinberifora Associació. Ha codirigit el cicle Art d'Acció a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València (2007- 2011) i ha gestionat l'encontre Vetlada Dadá al Sporting Club Russafa (2016) dins del projecte Redada. Planteja el seu treball com processos en la recerca de l'acció mateixa i busca la relació del so i les coses.

 

***  El dijous 30 de gener a les 19:30 h. tindrà lloc la conferència "L'alliberament des del cos: art i feminisme(s) en temps de convulsió patriarcal" a càrrec d'Irene Ballester Buigues. La conferència serà a la sala d'Actes de la Facultat de Ciències Socials.

Irene Ballester és Doctora en Història de l'Art per la Universitat de València l'any 2010 i va realitzar un màster universitari en Recerca Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania a la Universitat Jaume I de Castelló l'any 2003.

Va rebre, entre altres, una beca de Recerca Doctoral atorgada per la Secretaria de Relacions Exteriors de Mèxic i una Estada de Recerca en l'Institut de Recerques Estètiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.

A més ha estat revisora externa de les revistes Dossiers Feministes i Asparkía publicades per la Universitat Jaume I de Castelló, de la revista Anagramas, Universitat de Medellín a Colòmbia, correctora externa de la revista Cultura y religión, Universidad Arturo Prat a Santiago de Xile i coordinadora de la secció Art i feminismes en la plataforma de formació on-line Feminicidio.net.

Els seus estudis es centren en dones artistes i en la representació del cos de la dona. Ha publicat un llibre sobre la representació extrema del cos de la dona titulat El cuerpo abierto. Representaciones extremas de la mujer en el arte contemporáneo.

Ha estat directora al País Valencià del Festival Mirades de Dones de l'associació MAV l'any 2014. Com a activista social és la coordinadora de la plataforma web activista Acció Contra Violència de Gènere (ACVG), membre de Dones en les Arts Visuals MAV i de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA).

És professora a l'Escola Internacional de Fotografia Espai d´Art Fotogràfic i coordinadora del Màster en Fotografia, producció i creació de la Universitat de València.

L'abril de 2017 va participar com a ponent, al costat d'altres cinc dones, al Parlament Europeu analitzant la visió estereotipada de la dona al món publicitari, van abordar des de la seua disciplina el panorama actual de l'objectualizació de la dona en la publicitat i, a més van coincidir en la necessitat de canviar una situació «clarament denigrant» i una visió «manifestament irreal» de la dona.

Cartell