Logo UVDegree in Telecommunications Electronic EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

Nova col·laboració amb AMD per al processament avançat utilitzant GPUs

  • October 26th, 2022
Nova col·laboració amb AMD per al processament avançat utilitzant GPUs

L’ETSE-UV ha incorporat un nou laboratori de targetes gràfiques AMD d'última generació per a l'edició de vídeo i el processament de dades.

L’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) ha posat en marxa un nou laboratori dedicat al processament avançat de gràfics i de dades mitjançant processadors gràfics (GPU) en col·laboració amb el fabricant de processadors AMD, que ha donat un conjunt de targetes de la família AMD Radeon RX 6700 XT, valorades en un total de 8000 euros.

La col·laboració amb la companyia estatunidenca va començar en 2018 i fins hui s'han creat 3 laboratoris d'aquestes característiques, que utilitzen habitualment els alumnes i les alumnes d'enginyeria i ciència de dades de la Universitat de València. De manera addicional, AMD ha donat targetes per a renderitzat d'animacions, aplicacions gràfiques de realitat virtual i el processament massiu de dades que es realitza en l'aprenentatge automàtic (machine learning), que estan sent testades per diferents grups i instituts d'investigació que treballen en els àmbits dels gràfics i la Intel·ligència Artificial.

La infraestructura completa consta en aquests moments de més de 60 targetes, amb un valor agregat de 80000 euros, que permeten paralel·itzar operacions en àrees com per exemple: el desenvolupament de videojocs, l'animació, els efectes especials, la realitat augmentada, la realitat virtual, la simulació espacial, la dinàmica de sistemes, la generació de models de predicció, el processament del llenguatge natural, l'anàlisi i la visualització de dades.

La col·laboració està encapçalada per Arsen Zakutyan, Director de desenvolupament de programari en AMD, i per Immaculada Coma, subdirectora de transformació digital de l’ETSE-UV, que també organitzen xarrades i trobades entre alumnat, professorat i professionals de l'empresa per a compartir noves funcionalitats i futures millores d'aquesta mena de targetes amb gran capacitat de còmput.