Logo UVDegree in Telematics EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

La Universitat i Capgemini renoven Càtedra d'Innovació fins a 2023

  • Office of the Principal
  • July 1st, 2021
 

Mª Vicenta Mestre, Rectora de la UV, i Luís Abad, CEO de Capgemini han rubricat que la col·laboració entre totes dues entitats, iniciada en 2015, es prolongue fins a completar huit anys.

La Càtedra d'Innovació en Desenvolupament de Programari, que vincula a la Universitat de València amb Capgemini, empresa referent mundial en consultoria, transformació digital, tecnologia i enginyeria, prologa la seua vida almenys dos any més segons el segellat per les parts interessades.

Com a novetats més importants respecte al text anterior, la dotació econòmica que proporcionarà l'empresa s'incrementa un 10% fins a arribar als 33.000€ anuals, i els membres de la UV podran utilitzar Devon Framework, la plataforma de creació de programari de codi obert de Capgemini. A més, s'incrementa en dos membres els integrants de la Comissió Mixta de seguiment de la Càtedra.

Reunits a la Sala de Juntes de la Nau, la signatura ha comptat també amb la presència, en representació de la UV, de la vicerectora d'Innovació i Transferència i Cultura i Esports, així com diversos membres del consell de direcció de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València i, entre ells, el director de la Càtedra, el professor Francisco Grimaldo.

Luís Abad ha assenyalat que "és un honor haver signat la renovació de la càtedra i de la col·laboració de la Universitat i Capgemini. Una col·laboració que permetrà desenvolupar conjuntament el talent tecnològic necessari per al desenvolupament i la transformació tecnològica i digital que hem de fer de cara al futur."

La Rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre, ha destacat, per part seua, que “la Càtedra d'Innovació s'ha confirmat com un gran encert que ha permés a molts alumnes i alumnes tindre una millor inserció laboral, que ha potenciat la funció investigadora d'un gran nombre de professionals i que ha sabut trobar nous punts comuns d'interés, com la promoció del talent femení en les STEM, que a la Universitat de València considerem fonamental”.

La Càtedra, que va iniciar la seua marxa en el curs 2015/2016, té com a objectiu principal contribuir a la formació dels i les alumnes de la UV en qüestions relatives a l'agilitat i la qualitat en la creació de programari, amb la finalitat de promoure la cultura de la innovació i facilitar la seua integració en el món laboral. En aquest sentit, són ja més de 250 els alumnes i alumnes de la UV que han cursat pràctiques en Capgemini, i més de la meitat han continuat treballant en acabar-les.

No obstant això, la relació entre totes dues institucions en el si de la Càtedra ha anat més enllà. Així, la companyia ha assessorat la Universitat en l'ajust dels plans d'estudi per a la seua millor adaptació a les necessitats del mercat de treball, com a referent mundial que és en l'àmbit del programari i l'enginyeria; si més no, Capgemini ocupa més de 265.000 persones a tot el món i els seus ingressos van aconseguir en 2019 els 17.000 milions d'euros.

A més, la iniciativa de la ETSE-UV Girls 4 STEM, que promou les vocacions científiques i tecnològiques entre les dones, també ha comptat amb una participació significativa de la companyia des que es va crear en 2019.

Capgemini té una presència consolidada a València, on compta amb tres Centres d'Excel·lència especialitzats en àmbits concrets de l'activitat de l'empresa, als quals s'ha afegit, des d'inicis de 2021, una nova oficina especialitzada en el desenvolupament de programari modern en el sector retail.