Logo de la Universdad de Valencia Logo del portal

  • Premsa

Tallers didàctics

TALLERS GEOLOGIA
Taller d'identificació de minerals. El taller proposa el reconeixement i la identificació d'espècies minerals a partir de propietats físiques com ara el color, la brillantor, la duresa, el magnetisme, el color de la ratlla, etc. Per a la seua realització, els participants comptaran amb l'ajuda d'un dossier, una clau dicotòmica molt senzilla i amb monitors especialitzats. El taller consta de dues parts, en la primera part es realitzarà una introducció teòrica i en la segona es posarà en pràctica els coneixements adquirits anteriorment.
Taller de micropaleontologia. L'objectiu d'aquest taller és ensenyar als alumnes un aspecte desconegut de la paleontologia per al públic general, però que té una gran importància a l'hora de conèixer el passat més remot. Als alumnes se'ls donarà una guia amb un resum dels conceptes que es van a utilitzar, incloent il·lustracions que els ajudaran a identificar els materials que trobaran.
Lloc: Facultat de Biologia de la Universitat de València (Campus de Burjassot)
Anna García Forner Conservadora de Colecciones Científicas Museo de Geología responsable dels tallers

TALLER ASTRONOMIA
Facultat de Física de la Universitat de València (Campus de Burjassot)
Enric Marco, tècnic de l'Aula d'Astronomia, inicia aquesta activitat amb una petita xerrada introductòria d'uns vint minuts de durada per tal de detallar les activitats que realitzen els astrònoms i explicar breument els principals objectes celestes. Després, amb el telescopi, es procedirà a l'observació del Sol. S'explicaran les seues principals característiques i com observar-lo de manera segura. En cas de que les condicions atmosfèriques siguen adverses per a l'observació, aquesta part es substituirà per altra activitat de l'Aula d'Astronomia.

El taller consta de dues parts: primer es fa una introducció sobre diversos tipus de superfícies, sobre com són les seues seccions, és a dir, quines figures planes poden aparèixer quan una superfície es tallada per un pla, i quines aplicacions té el coneixement de les seccions d'un cos geomètric.  En la segona part, els assistents tenen l'oportunitat de construir alguns models reals de les superfícies vistes en la primera part a partir d'algunes famílies de seccions d'aquestes superfícies. Primer, fent servir plantilles i amb paper i tisores, tallaran les seccions per a després reconstruir la superfície a partir de les seccions.

TALLER DE MATEMÀTIQUES
María García Monera, professora de matemàtiques d'ensenyament secundari és las responsable de portar a terme aquest taller a la Facultat de Matemàtiques a Burjassot. També s’ha realitzat per primera vegada una ruta matemàtica per l’interior del campus de Burjassot com assaig per a desenvolupar alguna més en llocs alternatius a les que es celebren a València ciutat.

TALLER DE LLUM, QUÍMICA I ACCIÓ
Durant aquest taller, els alumnes rebran una breu introducció teòrica de conceptes bàsics de la llum, l'espectre electromagnètic i la interacció llum-matèria (color, absorció, luminescència, etc.). Es comentaran els usos més comuns de la llum solar com a font d'energia sostenible. Posteriorment, es duran a terme dues activitats pràctiques per grups. El taller es durà a terme per la Dra. Raquel E. Galian i per la  Lic. Soranyel González Carrero de l'Institut de Ciència Molecular de la Unviersitat de València.

 

Formulari sol·licitud TALLERS

Sol·licitem participar en la activitat TALLERS

Nom del centre:       

Municipi:                

TALLER DE PREFERENCIA

Persona de contacte:

Telèfon de contacte:   

Periode preferent de participació en els tallers:     

Correu electrònic: 

Autoritze a rebre informació de la Unitat de Cultura Cientifica i de la innovació de la Universitat de València

    NO

                

Dret a la informació en la recollida de les dades

Les dades personals subministrades s'incorporaran al Fitxer de la Càtedra de Divulgació de la Ciència sota la responsabilitat de la Secretaria General de la Universitat de València. Els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició al tractament podran exercir-se davant la Càtedra de Divulgació de la Ciència (carrer Menéndez Pelayo, 5, baix - 46010 València).

La informació obtinguda serà processada per a la difusió de les activitats que realitza la Càtedra, la divulgació social de la investigació de la Universitat de València i dels avanços de la ciència i la tecnologia i del pensament científic (art. 5 L.O. 15/1999).

La Universitat de València, les seues fundacions i entitats associades estan adaptades a la LOPD i al RGPD. Tenim habilitada una adreça lopd@uv.es per a qualsevol informació, suggeriment, petició d'exercici de drets i resolució amistosa de controvèrsies en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Més informació a https://www.uv.es "política de privacitat".
 


Inicio       Ministerio de Industría, Economía y Competitividad   

Aquestes activitats compten amb el finançament de la Fundación Española de Ciència i Tecnologia i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades

 
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros con fines técnicos, de análisis del tráfico y para facilitar la inserción de contenidos en redes sociales a petición del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Para más información consulte nuestrapolítica de cookies