Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

Converses a l'Espai Ciència 2016

  • 8 abril de 2016
fotografia de Avelino Corma

Converses a l’Espai Ciència 2016

Investigació científica per millorar la nostra vida

"La periodista Reis Juan condueix un programa de ràdio sense ràdio,

amb el suport tècnic de Pepe Moreno."

Avelino Corma

Institut de Tecnologia Química (CSIC-UPV), València

Data 13.04.2016

hora 19.00h

Lloc: al primer pis de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

Avelino Corma va estudiar Química a la Universitat de València i es va doctorar a la Universitat Complutense de Madrid l'any 1976. Després s’incorporà al Departament d'enginyeria química de la Queen's Univesity a Canadà, i el 1979 va entrar a formar part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), esdevenint professor d’investigació del CSIC l'any 1987. El 1990 va fundar l'Institut de Tecnologia Química, centre d'investigació mixt entre el CSIC i la Universitat Politècnica de València, sent-ne el seu director fins al 2010. Des de 2012 és membre de la Royal Society i, entre altres distincions, el 2011 rebé la Grande Medaille de l’Académie des sciences de França i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al mèrit científic, i el 2014 el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica. La seua investigació s’ha centrat en la creació de materials amb noves aplicacions industrials, com ara catalitzadors i processos catalítics sostenibles en el camp del refinament d'hidrocarburs i dels derivats de la biomassa.

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del CSIC. Col·laboren en aquesta activitat: Llibreria 3i4 i revista Mètode.

(Crèdit foto)