Logo de la Universitat de València Logo del portal

Curs d'il·lustració científica 11a edició

  • Curs d'Il·lustració Científica. 11a edició
  • 2 crèdits
  • Del 19 al 23 de novembre de 2012

Professor del curs:

Carles Puche, dibuixant autodidacta, membre de la Institució Catalana d'Història Natural, l'Academia Mexicana de Ilustradores Científicos i del Guild of Natural Science Illustrators. Ha exposat la seua obra tant en mostres col·lectives com individualment, destacant les realitzades al Comú de Particulars de la Pobla de Segur (1987), al Pac Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (1991), al Jardí Botànic de la Universitat de València (2002) i al Museu de Ciències Naturals "La Tela" de Granollers (2003).

Des de 1991 s'exposa una mostra permanent de la seua obra al Museu de la Vida Rural de L'Espluga de Francolí i al Museu Cosmocaixa de Barcelona. Ha participat com il·lustrador d'obres com els Pòsters de la Flora i Fauna del Parc Natural del Montseny (1991) de la Diputació de Barcelona, Coneguem la Sèquia de Manresa - Accèsit premi Ors i de Prat (1982), Pòsters dels aiguamolls de L'Empordà (1988) de la Generalitat de Catalunya, Comprendre la Natura (1991) de Ramon Folch, Biosfera (1992) de la Gran Enciclopèdia Catalana, Recreacions de paisatges prehistòrics de València per l'exposició De Neandertals a Cromanyons. L'inici del poblament humà a les terres valencianes (2001) de la Universitat de València, Enciclopedia de la Naturaleza y el Medio Ambiente (1992) de El Periódico, Frutos silvestres de la Península Ibérica (1996)-Editorial Planeta, Papallones diurnes de Balears (1998) de Documenta Balear.

Ha col·laborat en les revistes de divulgació Mundo Científico, National Geographic, El Temps, Ciència. Ha publicat articles en revistes divulgatives com Mètode, Medi Ambient y Mundo Científico. L'any 1990 crea el "Taller de les Tècniques de la Il·lustració", on durant tot l'any impartí classes de dibuix naturalístic fins l'any 2001.

Des de l'any 1982, que inicia el primer curs de dibuix naturalístic al Montseny, ha impartit més d'una vintena de cursos patrocinats per diferents entitats: La Caixa de Pensions, el Museu de la Ciència de Barcelona, GEPEC, Museu de Ciències Naturals "La Tela", Parc Natural dels Aiguamolls de L'Empordà, Diputació de Barcelona, Unió Excursionista de Sabadell, Universitat de València.
Realitzà el primer dibuix identificatiu del nou gènere de formigues Thecnomyrmex caritatis, descobert en un fòssil d'ambre pels entomòlegs Cesare Baroni Urbani i Carlos Roberto Brandao, així com també del fòssil anomenat Jorge Caridad.

Objectius:

Donar a conèixer el procés de realització d'una il·lustració definitiva a partir del subjecte a dibuixar. Capacitar als professionals i estudiants a realitzar il·lustracions que els serviran per complementar els seus treballs de recerca i estudi. El curs està dirigit a professionals i estudiants de qualsevol de les branques que s'inclouen dins de l'estudi i investigació de les Ciències Naturals, Prehistòria o qualsevol altra que necessite del dibuix científic com a mitjà d'expressió.
Es facilitarà als estudiants tot el material necessari per a la realització del curs.

  • Dilluns a dijous de 15.30 h a 19.30 h i divendres de 10h a 13h a la Càtedra de Divulgació de la Ciència
  • Aula Seminari. Setena planta

Preu: 35€ euros

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies