Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Igualdad Logo del portal

Juristes i expertes feministes analitzen la sentència de La Manada en el cicle de debats “La Nau de la Igualtat”

  • 25 mayo de 2018
Image de la noticia

Arran del debat social generat per les últimes sentències en matèria de violència masclista, el Cicle de Debats “La Nau de la Igualtat” planteja una nova sessió amb el debat Justícia i Feminisme el proper dijous 31 de maig en el Paranimf de la Universitat de València a partir de les 18.30 hores.

Arran del debat social generat per les últimes sentències en matèria de violència masclista, el Cicle de Debats “La Nau de la Igualtat” planteja una nova sessió amb el debat Justícia i Feminisme el proper dijous 31 de maig en el Paranimf de la Universitat de València a partir de les 18.30 hores.

A l’acte intervenen Lucía Avilés Palacios, magistrada i portaveu de “Mujeres Juezas”, Teresa Peramato Martín, fiscal adscrita a la Fiscalia de sala contra la violència contra la dona, Margarita Soler Sánchez, presidenta del Consell Jurídic Consultiu i professora de Dret Constitucional UV i la periodista Rosa Solbes López que moderarà el debat.
Lucía Avilés és magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº3 d'Arenys de Mar (Barcelona) i és una de les dotze jutgesses que al desembre de 2015 van muntar l'Associació “Mujeres Juezas” Una associació que pretén “contribuir al desenvolupament i difusió de la Justícia i de la Igualtat, a través de la conscienciació i sensibilització de la ciutadania en general i a les jutgesses i dels jutges en particular sobre la necessitat de la defensa dels Drets Humans”.
Teresa Peramato Martín és Fiscal Adscrita a la Fiscalia de Sala Contra la Violència sobre la Dona, Unitat coordinadora del Violència de Gènere de la Fiscalia general de l'Estat. Ha sigut integrant del Grup d'Experts de l'Observatori Estatal de Violència contra la Dona per a l'elaboració del Primer Informe Anual de l'Observatori Estatal de Violència sobre la Dona (2007) i el passat 8 de març va rebre el Premi Igualtat “Alicia Salcedo” de l’Il.lustre Col.legi d’Advocats d’Oviedo.
Margarita Soler és presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. Ha sigut membre del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració de la Facultat de Dret de la Universitat de València des de 1993, sent professora titular des de 2001 i Directora del Departament des de 2008 fins a 2014. Va ser Directora de Programa en el Ministeri d'Educació i Ciència des de 1989 fins a 1992. És integrant de la  Xarxa Feminista de Dret Constitucional
Entre els objectius perseguits amb els debats de “La  Nau de la Igualtat” destaca el fet de polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d'avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d'igualtat. Les taules de debat són sens dubte un marc idoni per fomentar la reflexió i el diàleg.  En aquesta ocasió el debat abordarà la necessitat de parlar de la teoria feminista i del dret i de com la jerarquia de gènere es present en el món jurídic. Des de setembre de 2016 el Paranimf ha acollit diversos debats de “La Nau de la Igualtat” i ha tractat entre d’altres la prostitució, els ventres de lloguer, la custòdia compartida, la maternitat o la quarta onada del feminisme després del 8M.
L’entrada al debat és lliure i l’aforament limitat a la capacitat de la sala

Lista de enlaces: