Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar conferència

 

Els virus i les malalties que poden arribar a produir han marcat profundament la història de la humanitat i la seua evolució en el planeta. Com a resultat, des del descobriment dels virus en 1880 s'ha treballat intensament per a entendre i erradicar aquests agents infecciosos. Gran part de l'esforç dins de la comunitat científica se centra en els anomenat virus emergents, és a dir, aquells virus que en un futur podrien arribar a suposar una amenaça seriosa als nostres sistemes de salut. En la primera part d'aquesta xarrada farem un repàs de les principals amenaces virals a les quals ens enfrontem en l'actualitat per a entendre el seu potencial risc i conèixer les eines que tenim en la lluita contra la seua possible expansió. A continuació, i amb l'objectiu de donar a conèixer i desmitificar la principal arma que tenim contra les infeccions virals, descriurem els fonaments de la vacunació incloent una breu descripció dels diferents tipus de vacunes i la seua composició.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breu CV

Luis Martínez Gil, llicenciat en Biologia i Bioquímica, i doctor i professor titular del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular en la Universitat de València i investigador en el grup de proteïnes de membrana de l'Institut Universitari de Biotecnologia i Biomedicina de la mateixa institució. Autor d'un elevat nombre de publicacions en revistes d'elevat prestigi, la seua tasca investigadora s'ha centrat en les interacciones hoste-patogen que ocorren a nivell molecular i en el desenvolupament de teràpies antivirals basades en aquest coneixement. Més enllà de la seua tascainvestigadora, Luis Martínez Gil ha treballat intensament en el foment de les vocacions científiques en estudiantat de secundària i en la innovació, creativitat i l'emprenedoria en l'alumnat universitari a través de programes com TransferCiència, DoCiència, la Setmana de la Ciència de Gandia o Motivem.  

 

Més informació

 

 

 

Xarxes socials

  • @MemProtLab
  • @_BIOTECMED
  • @BiologiquesUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

Sol·licitar conferència

 

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.