Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

PER A LA INSCRIPCIÓ CLIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ

El taller “Caçadors de Virus” té com a objectiu la cerca de fagos, virus de bacteris, enfront de bacteris multiresistents. El mal ús dels antibiòtics ha afavorit l'emergència de bacteris multiresistents, sent avui dia un problema de salut mundial. En absència de tractaments actuals, és necessari investigar aproximacions terapèutiques alternatives que ens permeten tractar infeccions bacterianes de manera específica i eficaç. En aquest sentit, els fagos, virus de bacteris, es postulen com una eina prometedora en la lluita contra bacteris multiresistents.
L'objectiu del taller és donar a conèixer la problemàtica dels bacteris resistents, així com l'ús de fagos com a teràpia antimicrobiana. Farem un xicotet treball de camp a la recerca de fagos en els voltants i tractarem les mostres per a aïllar-los. El taller es podrà adaptar a tots els cursos, incloent primària, secundària i batxillerat.
El taller s'impartirà en grups de màxim 30 persones.
Lloc de celebració: el taller es podrà impartir en qualsevol centre, no requereix equipament especialitzat.
El taller serà impartit per Pilar Domingo-Calap, investigadora principal del grup Virologia Ambiental i Biomèdica (Institut de Biologia Integrativa de Sistemes), i membres del seu grup. A més, Pilar lidera la iniciativa “VLC Phage Hunters, Caçadors de Fagos”. A través de les xarxes socials (Instagram i Twitter, @VLCPhageHunters), es poden seguir les activitats divulgatives que realitza el grup

així com l’ús de fags com a teràpia antimicrobiana. Es farà un petit treball de camp per cercar fags en les immediacions i es tractaran les mostres per aïllar-los.

L’objectiu d’aquest taller és la cerca de fags, virus de bacteris, enfront de bacteris multiresistents. El mal ús dels antibiòtics ha afavorit l’emergència de bacteris multiresistents, els quals s’han convertit a hores d’ara en un problema de salut mundial. En absència de tractaments actuals, és necessari investigar aproximacions terapèutiques alternatives que ens permeten tractar infeccions bacterianes de forma específica i eficaç. En aquest sentit, els fags, virus de bacteris, es postulen com una eina prometedora en la lluita contra bacteris multiresistents.

Si vols saber més:

Web: https://www.uv.es/cdciencia 

Facebook: https://www.facebook.com/cdcienciauv/?ref=hl 

Twitter: https://twitter.com/CdCienciaUV 

https://mobile.twitter.com/vlcphagehunters

https://twitter.com/pilardomingoc?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

https://twitter.com/i2sysbio?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

https://twitter.com/UV_EG

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnQa6H34IrJV-Z-4kjxn37w

 

PER A LA INSCRIPCIÓ CLIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ

 


Inicio       Ministerio de Industría, Economía y Competitividad   

Amb la col·laboració de la Fundación Española de Ciència i Tecnologia i el Ministerio de Ciencia e Innovación.