Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

TALLER DE MATEMÀTIQUES

María García Monera, professora de matemàtiques d'ensenyament secundari i professora associada del Departament de Didàctica de la Matemàtica, és la responsable de portar a terme aquest taller a la Facultat de Matemàtiques a Burjassot. També es realitza una ruta matemàtica per l’interior del campus de Burjassot com assaig per a desenvolupar alguna més en llocs alternatius a les que es celebren a València ciutat.

El taller, es duu a terme en la facultat de matemàtiques de la UV, consta de dues parts. La primera part està dedicada a la introducció de les cuádricas de revolució, algunes de les quins els alumnes ja coneixen, com el con, l'esfera i el cilindre. En el taller veurem les corbes còniques com a seccions del con i com podem construir la superfície de revolució que generen. 

En la segona part, els assistents tindran l'oportunitat de construir alguns models reals de les superfícies vistes en la primera part a partir d'algunes famílies de seccions d'aquestes superfícies. Utilitzant plantilles i amb paper i tisores, tallaran les seccions per després reconstruir la superfície a partir de les seccions.

Duració aproximada 1h 30m

El taller de matemàtiques es sobretot pe l'alumnat de 4º ESO

Nombre d'alumnes a consultar, però l'ideal es al voltant de 30

Nivell educatiu: el taller es pot adaptar a diferents nivells educatius

Lloc de realització: Facultat de Matemàtiques.

 

Enllaç al formulari d'inscripció                    


Inicio Ministerio de Industría, Economía y Competitividad   

Aquestes activitats compten amb el finançament de la Fundación Española de Ciència i Tecnologia i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades