Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

TALLER: STAT WARS

El projecte Stat Wars neix a Madrid en 2014 durant La Nit Europea dels Investigadors ideat per la professora i investigadora Rosa Lillo. Gràcies a la gran acceptació que va tenir, la Xarxa Nacional de Bioestadística BIOSTATNET va decidir portar-ho a tota Espanya a través dels seus nodes entre els quals es troba el node València-VaBar que té la seva seu en la Universitat de València.

El taller "Stat Wars", impulsat per la Xarxa Nacional de Bioestadística BIOSTATNET i finançat per la Fundació Espanyola per a Ciència i Tecnologia (FECYT), pretén portar la probabilitat, l'estadística i la ciència de dades a les aules dels centres de secundària i de batxiller, mostrant algunes de les seues aplicacions més destacades i promovent el sentit crític de l'estudiantat.Tenim materials adaptats a diferents nivells, des de 4º de primària fins a batxillerat amb els quals, d'una forma amena i divertida, ensenyem la importància del llenguatge probabilístic i com l'estadística és la ciència darrere de totes les ciències i, sobretot, de la ciència de dades.

Els tallers poden impartir-se a grups d'entre 20 i 40 persones encara que també tenim material per a esdeveniments més grans (encara que menys interactius).

En l'equip de Stat wars - València comptem amb les professores Emilia López Iñesta (Departament de didàctica de les matemàtiques) i Anabel Forte Deltell (Departament d'Estadística i Recerca Operativa) i amb el professor David V. Conesa Guillen(Departament d'Estadística i Recerca Operativa).

En el següent link podeu trobar un vídeo resumeixen del que es realitzo l'any passat en tota Espanya.

https://youtu.be/BCnIu2q4j6A

Lloc de celebració: consultarInicio       Ministerio de Industría, Economía y Competitividad   

Amb la col·laboració de la Fundación Española de Ciència i Tecnologia i el Ministerio de Ciencia e Innovación.