Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

 

 

 

El taller d'Astronomia es pot fer en horari diürn o nocturn.

Enric Marco, tècnic de l'Aula d'Astronomia, inicia aquesta activitat amb una petita xarrada introductòria d'uns vint minuts de durada per tal de detallar algun tema relacionat amb el sistema solar i l’exploració espacial. Després es pot fer:

  • Taller diürn: Amb el telescopi es procedirà a l'observació del Sol. S'explicaran les seues principals característiques i com observar-lo de manera segura.
  • Taller nocturn: Amb el telescopi es procedirà a l'observació de la Lluna i els planetes visibles. S'explicaran les seues principals característiques i de quina manera observar-los.

En els dos casos quan les condicions atmosfèriques siguen adverses per a l'observació, la part observacional se substituirà per una altra activitat de l'Aula d'Astronomia.

Públic al qual va dirigit:  Cal comunicar el nivell de l'alumnat per adaptar el taller
Nombre d'assistents:  25 assistents com a màxim
Lloc de realització:  Facultat de Física, Campus de Burjassot de la Universitat de València

 

 

  

Breu CV

Enric Marco és llicenciat i doctorat en Física per la Universitat de València. Ha fet llargues estades en l’Instituto de Astrofísica de Canarias a La Laguna (Tenerife) i al Kiepenheuer Institut für Sonnenphysik (Institut Kiepenheuer de Física Solar) a Freiburg (Alemanya). Ha estat professor d’Astronomia i Informàtica en el Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Facultat de Física de la Universitat de València. Actualment és tècnic superior d'Astronomia en la Facultat de Física i és el responsable de l’Aula d’Astronomia de la Universitat de València, un laboratori dedicat a la docència i divulgació d'aquesta ciència.

El seu principal camp de recerca s'ha dirigit a l'estudi de l'activitat magnètica del Sol. Actualment col·labora amb l'equip de la Universitat de València que ha dissenyat instruments per a Solar Orbiter, la missió solar de l’Agència Espacial Europea. El seu altre camp de treball és l'estudi de la contaminació lumínica i el seu efecte sobre l'observació astronòmica i el medi ambient. Forma part de Salvem la nit, el grup de treball de Contaminació Lumínica de la Universitat de València, integrat en la Red Española de Estudios sobre la Contaminación Lumínica. Activista en contra dels excessos en la il·luminació nocturna que ens han robat les estrelles, és actualment president de Cel Fosc, associació contra la contaminació lumínica.

Ha publicat dos llibres, en col·laboració amb altres astrònoms, Astronomia Fonamental i A la Lluna de València: 10 biografies d'astrònom a astrònom i nombrosos articles de divulgació en periòdics i revistes.

Convençut que la ciència no sols cal produir-la sinó també transmetre-la a la societat, ha fet un important esforç en la divulgació d'aquesta. Ha impartit nombroses conferències i dut a terme sessions d'observació astronòmica en jornades de divulgació i en centres docents. Des de 2005 escriu en el seu blog d'internet dedicat a l'astronomia Pols d’estels. A més, és vicepresident de l'Agrupació Astronòmica de la Safor.

Més informació

 

Xarxes socials

  • @EnricMarcoSoler
  • @celfosc
  • @FacFisicaUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

La programació per al present curs acadèmic está completa.



Aquestes activitats compten amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació