Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Formació

Viquimaratò Biologia València 2016

Dissabte 30 d’abril de 2016, de 9.00 a 18.30 hores
Octubre Centre de Cultura Contemporània  
Carrer  Sant Ferran, 12 – València

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. La Viquimarató Biologia València 2016 pretén millorar els continguts de diferents disciplines de la biologia a la Viquipèdia en català. L'objectiu és intentar obtindre una visió dels termes biològics introduïts a la Viquipèdia i ampliar determinats viquiprojectes com puguen ser el de Bioinformàtica, el de l'Arbre de la vida o el de Mamífers. Al mateix temps, la Viquimarató servirà d'introducció a la Viquipèdia per aquells assistents que encara no estiguin avesats amb el seu funcionament.

En aquesta edició, comptarem amb dues xerrades. En la primera, Miquel Duran intentarà persuadir i seduir els investigadors (especialment els científics) a considerar la Viquipèdia com a eina clau en la Ciència Oberta i intentarà mostrar l’abast de la tasca de recollir el coneixement científic de forma viquipèdica. En Miquel Duran és professor de química física de la Universitat de Girona i investigador en química teòrica i computacional. Podeu trobar informació relacionada amb el moviment Open Science aquí i aquí.  En la segona, Francesc Esteve ens introduirà en la Terminologia Científica. Francesc Esteve és cap d’Àrea del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i membre del Grup de Treball de Terminologia i Nomenclatura de la Xarxa Vives. 

PROGRAMA 

9.30-10.00 Registre

10.00-10.30 Introducció a l’edició en la Viquipèdia enfocada als científics

10.30-11-30 Estudi de l’estat de la biologia a la Viquipèdia, pluja d’idees, grups, viquimarató

11.30-12.00  Descans

12.00-13-00 Ciència oberta, a càrrec de Miquel Duran (@miquelduran

13.00-14.00 Dinar, temps lliure

14.00-14.30 Projectes germans de la Viquipèdia (Wikidata i Commons)

14.30-15.00 Recursos en Terminologia Científica, a càrrec de Francesc Esteve

15.00-18.00  Viquimarató

18.00-18.30  Posada en comú i comiat

La inscripció a l’activitat i al dinar és gratuïta. Els assistents hauran de portar el seu portàtil o tauleta i podran fer diferents tasques: revisar ortografia, ampliar continguts amb referències a partir de fonts fiables, traduir articles des del català a altres idiomes i a l'inrevés, etc.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies