Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

600 estudiantes de primària i secundària presenten els seus projectes d’innovació educativa en un acte en línia de Mednight

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 16 de juny de 2021
Mednight

Uns 600 estudiants de primària i secundària de la Comunitat Valenciana presentaran aquest dijous 17 i el divendres 18 els seus projectes finals d’innovació educativa com a part de la Nit Mediterrània de les Investigadores, Mednight 2021, activitat en la qual participa la Universitat de València. L’acte en línia serà conduït per la monologuista Raquel Sastre i s’hi podran seguir les propostes finals dels tres projectes educatius per potenciar la Ciència Mediterrània en les àrees de Geologia i Diversitat, Mar i Contaminació, Clima i Energies Netes, Dieta i Alimentació, Vida i Salut, Història i Patrimoni, i també Científiques pioneres i Futur.

Es tracta de MOMO, La Fira Aèria i Programa la teua obra. Tres iniciatives ideades i dirigides per El Calidoscopio, un dels 13 partners que formen el Consorci de Mednight 2021. Així, el matí del 17 de juny se celebrarà l’esdeveniment en directe dels centres de secundària mentre que el divendres 18 de juny serà el torn per als centres de primària.

L’esdeveniment es podrà seguir en directe a la web de Mednight 2021 i estarà presentat i dirigit per la monologuista Raquel Sastre, guionista de programes com Órbita Laika o El Hormiguero.

Els dos dies l’estudiantat presentarà a la resta de centres educatius les seues propostes finals de projectes. A la Fira Aèria, mostraran els drons amb fins socials i mediambientals que ells mateixos han construït; es projectaran els curtmetratges que han fet en Stop Motion fent ús de l’electrònica digital i la impressió 3D de MOMO o els curtmetratges de Programa la teua obra, en què un dels protagonistes és un robot humanoide que prèviament han après a programar.

En aquest curs tots els projectes compten amb la col·laboració de la Mednight 2021; la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia FECYT; el Ministeri de Ciència i Innovació; la Universitat de València; la Universitat Miguel Hernández d’Elx; el Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, CEFIRE; la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València; MUDIC (Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura del Segura) i amb la col·laboració de diferents Ajuntaments de València i Alacant: Albaida; Algemesí; Crevillent; Requena; Xest; Alfara de Patriarca; Palmera; el Verger; Pilar de la Horadada; Bunyol, Dolores i del Poble Nou de Benitatxell.

La Nit Mediterrània de les Investigadores, Mednight 2021, és un consorci d’universitats, centres d’investigació i agències de ciència i tecnologia d’Espanya (Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia), Grècia i Xipre. L’objectiu és mostrar a la ciutadania la rellevància de la Ciència i la Investigació mediterrània fent èmfasi en el paper de la dona. El projecte està integrat en la Nit Europea de la Investigació, una proposta de divulgació científica promoguda per la Comissió Europea com a part de les accions Marie Sklodowska-Curie del programa Horitzó 2020.

El projecte, coordinat per l’empresa alacantina El Calidoscopio, reuneix la participació en consorci d’aquestes 13 institucions: Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), Universitat Jaume I (UJI), Universitat de València (UV), Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana (INCLIVA), Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Universitat de Múrcia, Universitat d’Alacant (UA), Fundació Museu Didàctic i Interactiu de Ciències de la Vega baixa del Segura de la Comunitat Valenciana (MUDIC), Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT), Fundació SÈNECA - Agència de ciència i tecnologia de la Regió de Múrcia, Epistimi Epikoinonia i Sico Cyprus.

Imatges: