Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Estudiantat de Matemàtiques farà unes ponències en les jornades VaDeProb#1 dedicades a la Probabilitat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 30 de novembre de 2020
Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València. Foto: Miguel Lorenzo.
Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València. Foto: Miguel Lorenzo.

Alice Guionnet i Thomas Bayes, l’anàlisi d’epidèmies, la probabilitat en les eleccions als EUA, la probabilitat i la música, són figures i temes importants en el camp de la Probabilitat. La Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València (UV) ha organitzat les jornades VaDeProb#1, on l’estudiantat farà ponències breus sobre temes de Probabilitat que són importants no sols en l’àmbit probabilístic, sinó també en la societat i en altres disciplines científiques. Les presentacions, individualment o en petits grups, seran accessibles a la comunitat universitària a través de la plataforma Blackboard des del dilluns fins al dijous d’aquesta setmana.

Les professores de l’assignatura de Probabilitat del Grau en Matemàtiques de la UV, Carmen Armero i Carmen Iñiguez, han dissenyat unes jornades de Probabilitat on l’estudiantat exposarà breument aportacions importants d’aquest camp a la societat i a altres disciplines científiques. El nom amb què s’han batejat les jornades, VaDeProb#1, és un símil de la coneguda expressió de la pilota valenciana “va de bo”, per així connectar el món de la probabilitat amb les arrels valencianes.

“Podem dir que existeixen dos tipus de Matemàtiques: les exactes i les de la incertesa. La Probabilitat són les Matemàtiques d’aquest segon grup, una branca menys coneguda, però molt important perquè es dedica a construir models per quantificar la incertesa, present a la nostra societat i en moltes de les nostres situacions quotidianes” destaca Carmen Armero, catedràtica del Departament d’Estadística i Investigació Operativa.

Aquestes jornades s’engloben dins d’una activitat realitzada per l’estudiantat en l’assignatura de Probabilitat de tercer curs del Grau en Matemàtiques, que consisteix en l’elecció d’un avatar probabilístic i l’elaboració d’un treball sobre un tema del camp de la probabilitat. En les jornades, que es duran a terme des del dilluns fins al dijous d’aquesta setmana, l’estudiantat presentarà breument –entre 5 i 10 minuts– la temàtica escollida.

Les professores de l’assignatura destaquen el seu agraïment al degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques, Joan Monterde, i a tot l’equip deganal, així com a la secretaria de la facultat, Lucia Sanus, i al Departament d’Estadística i Investigació Operativa, per la seua labor en l’organització i el patronatge de l’activitat. El protagonisme de les jornades serà per a l’estudiantat, que rebrà un diploma acreditatiu per la seua participació en l’activitat.

 

Enllaç de l’activitat:

https://eu.bbcollab.com/guest/7381fc492a7347f7bf7bdbe7bc0086d5

Peu de foto: Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València. Foto: Miguel Lorenzo.