Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Fira Experimenta retransmet un taller STEM amb preguntes en directe des de centres de secundària

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 16 de juny de 2021
taller Experimenta.

La Fira Experimenta de la Facultat de Física celebra el Taller Experimenta TOP aquest dijous 17 de juny. A través d’una retransmissió en directe, diversos equips guanyadors de l’edició de 2021, d’ESO i Batxillerat, explicaran els seus projectes experimentals d’innovació i respondran les preguntes que els plantegen l’alumnat i professorat dels centres educatius que es connecten a l’emissió. Hi ha ja quasi 100 centres inscrits a aquest taller STEM (en anglès, Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) amb un públic de més de 2.000 alumnes d’ensenyament secundari.

El taller digital, d’inscripció gratuïta, constarà de dues parts. La primera d’elles, de 10 a 11 hores, comptarà amb els projectes “¡Uy, qué tensión!”, “Electromagnetismo y resonancia para salvar vidas” i “Cohete de Agua”. De 12 a 13 hores, es dedicarà a les propostes “Clases sin COVID ni resfriados”, “¡Lávate bien las manos!” i “Reciclar es fácil”. Més informació sobre cadascuna de les parts en aquest enllaç.

A més de l’alumnat i professorat dels projectes guanyadors, es comptarà amb una representació dels jurats de la fira i amb la col·laboració i intervenció de l’astrofísica, divulgadora i youtuber Elena Dénia.

Per a participar, els centres han d’emplenar la inscripció i utilitzar l’enllaç que rebran, on podran connectar-se des de classe. Els continguts del Taller Experimenta TOP són interessants per a totes les matèries de l’àmbit científic-tecnològic d’ESO i Batxillerat, i també es proposen com un punt de partida per al raonament i la discussió en classe.

D’aquesta manera, professorat i alumnat veuran amb detall i entendran en directe diversos projectes que foren premiats en la fira-concurs Experimenta 2021 i que seran explicats pels grups d’ESO i Batxillerat que els han desenvolupats. Hi haurà un espai dedicat a les preguntes i els comentaris, que podran formular en temps real durant la retransmissió.

La Fira-Concurs Experimenta és una iniciativa organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València en col·laboració amb diferents entitats i institucions, entre les quals destaca la Fundació per a la Ciència i Tecnologia (FECyT) del Ministeri de Ciència i Innovació.