Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Mónica Bolufer, experta en història de la dona en època moderna, intervé dimecres en ‘Converses a l’Espai Ciència’

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 16 d’abril de 2021
Mónica Bolufer. Foto: Imma Aleixos.
Mónica Bolufer. Foto: Imma Aleixos.

Mónica Bolufer, catedràtica d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, participa aquest dimecres 21 d’abril al cicle de conferències “Converses a l’Espai Ciència 2021”. L’acte serà en línia a través de la pàgina web www.octubre.cat a les 19:00 i estarà moderat per la periodista Reis Juan. L’enllaç de retransmissió de la conferència és https://eu.bbcollab.com/guest/89a2e16cbd9c4fbcafe3aed4416fc36a.

El cicle, que va començar amb la intervenció del socioecòleg Ramon Folch el 10 de març, continua amb Mónica Bolufer, experta en història sociocultural i història de les dones en l’època moderna, en particular durant el segle XVIII.

Mónica Bolufer també és investigadora principal del projecte “CIRGEN: circulatinggender in the global Enlightenment. Ideas, networks, agencies”, que investiga l’evolució i circulació dels models de gènere durant la il·lustració i com es van reelaborar al segle XIX a Europa i Amèrica. En concret, aquest projecte s’estudia el procés de modernització de la societat espanyola i com aquesta es va adaptar i va incorporar els models de la resta d’Europa. La proposta va ser aprovada i finançada per l’ERC (European Research Council). Durant la xerrada, es tractaran aquest i altres temes relacionats, que abordaran la història i evolució de les societats i els comportaments humans.

Després d’aquesta conferència, el 26 de maig farà la seua intervenció Rosa Porcel, experta en botànica i evolució, mentre que el cicle el tancarà el 16 de juny Nuria Flames, neurocientífica i investigadora de l’Institut de Biomedicina de València.

Totes aquestes conferències de l’Espai Ciència formen part del pla anual d’activitats de la UCC+i (Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València) i estan finançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i pel Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Més informació: https://octubre.cat/activitat/converses-a-lespai-ciencia-monica-bolufer/

Imatges: