Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Oberta fins al 2 de desembre la inscripció a la X Jornada de Bioinformàtica i Genòmica, al Campus de Burjassot

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 21 de novembre de 2022
imatge neurona

La Universitat de València acull la X Jornada de Bioinformàtica i Genòmica, entre els dies 15 i 16 de desembre, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot. El simposi, organitzat per la Universitat de València (UV), la Societat Catalana de Biologia (SCB) i l’associació Bioinformatics Barcelona (BIB), està coordinat per Ferrán Palero (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, ICBiBE) i Ana Conesa (Institut de Biologia Integrativa de Sistemes, I2SysBio).

La trobada, amb inscripcions obertes ací, pretén impulsar el desenvolupament de la bioinformàtica, la genòmica i les seues respectives aplicacions. Reunirà més de 150 científics de diferents països, que participaran en forma d’exposicions orals amb els seus pòsters. Totes les presentacions es faran en anglès.

L’objectiu principal de la X Jornada de Bioinformática i Genòmica és promoure la interacció científica entre diferents grups d’especialistes internacionals, així com donar a conèixer les investigacions i els avanços realitzats en la matèria. Concretament, el simposi se centrarà en la comprensió del genoma en humans i altres organismes, en nous desenvolupaments tecnològics, aplicacions i en l’impacte de les dades genòmiques en la biologia evolutiva, entre altres àrees.

Tres especialistes de renom internacional impartiran les conferències magistrals: Max Blaxter (director de programa del Nou Arbre de la Vida de l’Institut Sanger), Yolanda Sanz (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments) i Julio Sáez-Rodríguez (Institut de Biomedicina Computacional, Universitat de Heidelberg, Alemanya).

Per part de la Universitat, els organitzadors són l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, entitat pròpia de la UV, i l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes, centre mixt de la Universitat i del Consell Superior d’Investigacions Científiques.