Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Universitat organitza dos actes de les Jornades Europees d’Arqueologia a Caudete de las Fuentes i Moraira

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 de juny de 2021
cartell Jornades europees arqueologia.

Després d’un any d’absència, les Jornades Europees d’Arqueologia 2021 tornen amb centenars d’activitats programades per tot Europa. La Universitat de València (UV) organitza dos esdeveniments el diumenge 20 de juny amb aquest motiu: una jornada de portes obertes a Cova de les Cendres (Moraira) i una visita guiada al jaciment iber de Kelin (Caudete de las Fuentes).

A Espanya, una de les regions en què se celebren les Jornades Europees d’Arqueologia és la Comunitat Valenciana, les activitats les organitza el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la UV i les guia Consuelo Mata, professora del departament.

Així, en la Cova de les Cendres (Teulada-Moraira, Alacant) la visita permetrà conèixer aquesta cavitat situada al penya-segat de Cap d’Or, que va estar habitada des del Paleolític Superior fins a l’Edat de Bronze. Actualment, hi s’estan desenvolupant excavacions, el que permetrà contemplar com és el treball arqueològic en viu.

La visita guiada a la ciutat ibera de Kelin (Caudete de las Fuentes, València) també permetrà accedir a la seua col·lecció museogràfica. Kelin és una ciutat habitada entre el segle VII aC fins a la seua destrucció i posterior abandonament al principi de segle I aC. En aquesta visita es podrà apreciar la seua mida i situació geogràfic a la regió de Requena-Utiel. A la col·lecció hi ha peces ceràmiques de valor únic i considerable dins de la cultura ibèrica.

A més, en el marc d’aquestes jornades, el professor de la Universitat David Quixal també guiarà una excursió al poblat iber del Pico de los Ajos de Yátova dissabte 19 i el diumenge 20, així com a la seua col·lecció museogràfica, situada en aquesta mateixa població.

Les Jornades Europees d’Arqueologia van nàixer a França l’any 2019 i el seu objectiu és augmentar la visibilitat de l’arqueologia en l’àmbit públic, així com promoure la revaloració de les seues investigacions i els seus treballs. Per això, actualment, entre el 18 i el 21 de juny se celebren centenars d’activitats en més de 20 països europeus, de manera sincronitzada, amb aquest mateix objectiu.

 

Cita prèvia per a inscriure’s en les jornades: jearq@uv.es

Pàgina de les Jornades Europees d’Arqueologia: https://journees-archeologie.fr/c-2021/lg-es/Espana/Jornadas-Europeas-de-Arqueologia

Imatges: