Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Universitats i centres d’investigació de la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 13 d’octubre de 2020
Cartell Mednight

Amb l’objectiu de posar en valor la ciència mediterrània, 12 de les entitats més representatives de la investigació i la divulgació científica a la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana s’uneixen per a celebrar el pròxim 27 de novembre la primera Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight), un esdeveniment que abastarà nombroses activitats, formats, temàtiques i veus de personal investigador.

La Mednight naix com a fruit de la col·laboració d’un consorci de 12 entitats: Universitat de València, Universitat de Múrcia, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I, Fundació Fisabio, Fundació Séneca – Agència de Ciència i Tecnologia de la Regió de Múrcia, INCLIVA i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, amb la coordinació del Caleidoscopio i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a través de la Fundació de la CV per al Foment d’Estudis Superiors (FFES). Aquest és el primer esdeveniment que reuneix un consorci que engloba aquestes institucions d’investigació de la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana sota el segell d’esdeveniment associat a la Nit Europea dels Investigadors.

La finalitat del projecte és mostrar l’impacte social que té la ciència que es desenvolupa al Mediterrani, fent especial èmfasi en la figura de la dona, moltes vegades oblidada en aquest camp. Per a això, en la Mednight es realitzaran multitud d’activitats per a tots els públics, la finalitat dels quals serà transmetre la passió pel coneixement científic. Aquestes activitats s’organitzaran al llarg del mes de novembre fins a arribar al dia 27, data en la qual se celebrarà la Nit Mediterrània de les Investigadores.

Un altre dels objectius de la Mednight és impulsar les vocacions científiques, fet que el projecte persegueix mitjançant formats i activitats atractives per a tota la família, i visibilitzar el valor que té la ciència en la societat: xarrades, tallers, exposicions virtuals i espectacles científics són només alguns dels exemples amb els quals comptarà.

 

Portal web sobre l’esdeveniment

A més de les activitats, tota la informació de la Nit Mediterrània de les Investigadores podrà consultar-se a través del seu portal web, des d’on els partners informaran de les seues activitats, publicaran notícies i divulgaran algunes de les investigacions més recents que es duen a terme en els seus laboratoris, vinculades a les diferents temàtiques d’aquest esdeveniment.

Per a donar més protagonisme a les investigadores i investigadors, la pàgina de la Mednight comptarà amb seccions especialitzades que recullen articles de veus expertes de les diferents àrees temàtiques que engloba el projecte: geologia i biodiversitat; mar i contaminació; clima i energies netes; dieta i alimentació; vida i salut; història i patrimoni; científiques pioneres i futur.

El projecte de la Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight) és un esdeveniment associat a la iniciativa Nit Europea dels Investigadors de la Unió Europea, finançada per les accions Marie Skłodowska-Curie, amb identificador de convocatòria: H2020-MSCA-NIGHT-2020.

Imatges: