Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

El rànquing de Taiwan situa la Universitat de València com a tercera millor d’Espanya en productivitat científica

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 4 de setembre de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València es consolida com a tercer centre d’ensenyament superior espanyol per cinqué any consecutiu al rànquing de Taiwan, en el que a més avança tant a escala internacional com europea. La classificació, que valora el rendiment en publicacions científiques i cites dels 800 millors centres universitaris del món, també constata que la institució valenciana ha millorat en la majoria de les matèries i camps analitzats.

Així, la Universitat ha aconseguit situar-se en el lloc 215 mundial (pel 232 de l’any 2017) i en la posició 87 a Europa (la 93 en l’any anterior), en una classificació que en l’àmbit mundial encapçalen les universitats de Harvard, Stanford i Johns Hopkins. En el rànquing, publicat l’agost, a la Universitat de València només la superen la de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona en el conjunt de l’Estat.

Pel que fa als sis camps de coneixement analitzats, l’entitat valenciana millora de manera general a escala internacional, situant-se en les següents posicions: Agricultura (126), Ciències Naturals (136), Medicina Clínica (237), Ciències Socials (298) i en el rang 301-350 en Ciències de la Vida i en el de 351-400 a Enginyeria. D’aquestes disciplines, en l’àmbit espanyol manté posicions i en Medicina Clínica inclús avança del quart al tercer lloc de la classificació.

Pel que fa a matèries, el National Taiwan University Ranking (NTU) n’analitza 14. A escala espanyola, la Universitat de València és primera en Ciències Agrícoles (47 del món) i segona en Física (144 a escala global). A més, és tercera en Química (132 del món), Medi Ambient i Ecologia (160 internacional), i Farmacologia i Toxicologia (188 mundial). En les dues últimes disciplines ha avançat, a més, una posició respecte a 2017.

Pel que fa a la classificació internacional, la Universitat ha millorat en la majoria de les matèries objecte d’anàlisi al NTU: Ciències Agrícoles, Enginyeria Civil, Enginyeria Química, Química, Enginyeria Elèctrica, Medi Ambient i Ecologia, Ciències de la Terra, Enginyeria Mecànica i Farmacologia i Toxicologia.

El National Taiwan University Ranking s’actualitza cada any i el seu proveïdor de dades bibliomètriques és Essential Science Indicators – Clarivete Analytics. Els indicadors generals utilitzats són tres. D’una banda la productivitat investigadora (amb el 25% de la valoració), que inclou el nombre d’articles de l’any en curs publicats i durant els últims 11 anys. També l’impacte de la investigació (35%), el qual inclou el nombre de cites en els últims dos anys, onze anys i la mitjana del període més llarg. El tercer indicador general és la investigació d’excel·lència de cada centre (45%), on s’avalua l’índex H dels últims dos anys, el nombre d’articles més citats, i el nombre d’articles de l’any en revistes d’alt impacte.

 

Accés al rànquing: http://nturanking.lis.ntu.edu.tw/

Més informació (pàgina Servei d’Anàlisi i Planificació): http://ir.uv.es/NLEs0W7