Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Laboratori

El Rectorat acull la primera reunió amb els estudiants de l’International Mentoring Programme centrat en la biomedicina

  • 19 de juny de 2015

Els estudiants de la Universitat de València que participen en l’International Mentoring Programme (IMP) han estat rebuts al Rectorat a fi d’avaluar i conèixer les seues primeres impressions sobre aquesta iniciativa que s’ha posat en marxa aquest curs de manera pilot i centrada en l’àrea de la Biomedicina.

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, ha destacat que mitjançant aquesta activitat -destinada a alumnes d’últims cursos de grau i de tercer cicle- la Universitat “té l’objectiu d’afavorir els contactes en l’àmbit de la recerca entre diverses universitats i, en especial, l’assessorament amb centres de referència internacional de l’entorn de Boston. Tot plegat, complementa la relació institucional que tenim amb Berkeley”. “Volem impulsar els contactes de treball dels joves que fan màsters i doctorat i promoure’n la mobilitat, com també la signatura de futurs convenis per a desenvolupar projectes de recerca”, ha afegit.

Diversos responsables deganals, com ara de les facultats de Farmàcia, Filologia, de Traducció i Comunicació, de Ciències Químiques, de Medicina i Odontologia o de Ciències Biològiques, han estat convocats a aquesta trobada, juntament amb la vintena d’estudiants que s’han integrat de manera experimental enguany en aquesta iniciativa pionera. Una activitat que també s’ha desenvolupat en altres quatre universitats de l’àmbit espanyol, dues de públiques i dues de privades.

La biomedicina ha estat l’àrea de coneixement que s’ha ofert en primer lloc, perquè “som una universitat amb un treball destacable en aquest àmbit”, segons Palao, i pròximament es podran dur a terme iniciatives de mentoria en literatura, econòmiques i enginyeries, amb la col•laboració de les facultats de Filologia, Traducció i Interpretació, d’Econòmiques i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), amb una oferta total de 80 places cada curs.

Alguns dels alumnes mentorats en aquest programa i assistents a la reunió han subratllat el valor de l’experiència personal que els han aportat els seus mentors en l’àmbit de la recerca anglosaxona, com també les possibilitats de networking que aquestes relacions fan possible. Perquè aquest programa “no pretén substituir la formació tècnica, sinó aportar un vessant humà en el desenvolupament de les carreres científiques, mitjançant el qual els estudiants puguen veure que la ciència no té fronteres físiques ni en l’àmbit dels camps de coneixement”, apuntava la vicedegana de la Facultat de Farmàcia, Teresa Garrigues.

LA UNIVERSITAT, CENTRE DE REFERÈNCIA ESTATAL
La Universitat de València té previst signar pròximament un conveni formal amb l’entitat sense ànim de lucre que organitza el Programa Internacional d’Assessorament EUA-Europa. La institució acadèmica està interessada a actuar com a centre de referència de l’IMP a Espanya i per això el pròxim 27 de juliol la Facultat de Medicina i Odontologia acollirà la primera de les tres jornades anuals que tindran lloc al voltant de l’IMP, amb el títol Lliçons apreses des dels EUA: assessorament i tutela dels joves estudiants i investigadors espanyol’. Aquestes trobades tenen, a més, el finançament de Banco Santander i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies