Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Universitat de València, primera espanyola en nombre de citacions al cercador de literatura científica i acadèmica Google Scholar

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 5 de juliol de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València és la primera universitat espanyola, la setzena europea i la número 101 del món d’entre 5.960 institucions pel que fa a nombre de cites en Google Scholar, segons es desprén de les dades publicades en el Transparent Ranking: Top Universities by Google Scholar Citations.

En concret, la Universitat de València té 446.666 citacions; la de Barcelona, segona espanyola de la classificació, 295.717; per 278.818 de la Universitat Politècnica de Catalunya. En l’àmbit europeu, el rànquing està encapçalat per les universitats de Cambridge, College of London i Oxford, amb 1.124.226, 1.049.476 i 1.009.074 cites, respectivament. A escala mundial, les universitats de Harvard (1.699.962 citacions), Stanford (1.361.704) i Berkeley (1.260.364) lideren el Transparent Ranking.  

Aquesta classificació és una versió del Ranking Web of Universities, publicat per Webometric aquest mes de juny. En aquesta classificació no utilitza els perfils institucionals de Google Scholar Citations (GSC), a petició de moltes universitats, i les dades s’utilitzaran com a indicador de Transparència (Obertura) en la pròxima edició del Rànquing Webometric prevista per a finals de juliol de 2018.

Google Scholar Citations ofereix als autors una forma senzilla de realitzar un seguiment de les cites dels seus articles que permet verificar qui està citant les seues publicacions, graficar les cites al llarg del temps i calcular diverses mètriques de cites.

 

Dades del rànquing al Servei d’Anàlisi i Planificació (UV): http://ir.uv.es/1Kv0HU2

Accés al rànquing:  http://www.webometrics.info/en/transparent