Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Ciència Emergent

Ciència Emergent consta d’una sèrie de vídeos breus, amb un format divulgatiu i un llenguatge accessible que els converteixen en píndoles divulgatives senzilles de visualitzar, de comprendre i de compartir per les xarxes socials. Amb aquesta nova sèrie de vídeos, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València reprèn el projecte divulgatiu amb l’ICMol, ubicat al Parc Científic de la Universitat de València. Al centre s’investiga en ciència de materials i nanociència des d’un punt de vista molecular, i s’exploren aplicacions de les molècules i els materials en diverses àrees d’interès com l’espintrònica molecular, la nanotecnologia, la catàlisi o l’electrònica molecular, entre d’altres.

En aquesta nova fase de Ciència Emergent les persones investigadores formen part de diversos grups de recerca multidisciplinaris compostos per especialistes en diverses matèries d’arreu del món, juntament amb estudiantat de màster, de doctorat i postdoctoral. Les i els protagonistes expliquen com han arribat a la carrera investigadora, els obstacles que s’han trobat, la importància del treball en equip, quina és l’àrea de la seua recerca, les aplicacions que en el futur pot tindre el que estan investigant i com estan vivint aquesta etapa en l’ICMol.

Al canal de YouTube de la Unitat es pot veure una vintena de vídeos de l’edició anterior de Ciència Emergent, on les investigadores i els investigadors eren de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), centre mixt de la Universitat de València i del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Ciència Emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia, i pel Ministeri de Ciència i Innovació.

Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València (ICMOL)  (2019-2020)

Videos personal doctorando y postdoc 

Lista de reproducción 

Monica Giménez

Eduardo Andrés

Abhyuday Paliwal

Ana María Igual

Safaa Elidrissi

Bas Huisman

Belen Lerma

Carmen Fernández

José Jaime Baldoví

Franciso Palazón

Luis Escalera

Paz Sebastiá

Ramón Torres

Roger Sanchis

Samuel Mañas

Silvia Giménez

Laura Martínez