Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Jornades Europees d'Arqueologia.

La UCC+i UV a través del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga s'adhereix a la celebració europea que conté un extens programa d'activitats (visites a excavacions, xarrades, demostracions, tallers, etc.) i que estan dirigides per l'Institut Nacional d'Investigacions Arqueològiques Preventives francès (INRAP)

Estat: execució: 100%

Estat d'ejecució 100%

Les activitats es van realitzar en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L'Arqueologia estudia a l'ésser humà des de la Prehistòria fins a l'Edat Contemporània. Amb l'actualització de les restes materials es contribueix a enriquir el nostre patrimoni cultural i ens permet conèixer millor la nostra pròpia història. Compartir aquest patrimoni amb tota Europa i posar-lo en relleu davant la major quantitat de persones és una eina de cohesió alhora que preserva la identitat cultural i les diferències que caracteritzen a una Europa plural. Els tres dies de celebració van suposar una oportunitat per a conscienciar i familiaritzar al públic europeu amb l'Arqueologia i els seus reptes

L'INRAP, organisme per a l'arqueologia preventiva de França, va proposar en 2019 la realització de Jornades Europees d'Arqueologia per al 14, 15 i 16 de Juny. Per a això va posar a la disposició dels col·laboradors una pàgina web per a introduir les activitats proposades, un vídeo promocional i una guia d'estil per a unificar la propaganda.

Les activitats programades han sigut quatre tallers i dues visites a jaciments.
Els tallers es van desenvolupar el dia 14 de juny, de 10 a 14, i el dia 15 de juny, per a tots els públics, de 10 a 19 h

Cartell anunciador de las  jornadas

Per al diumenge 16 es van programar sengles visites a Abric de la Feta fallida (Xelva) i Kelin (Caudete de las Fuentes). La visita a Feta fallida va tenir núm. de participants restringit a 40 persones. El divendres 14 es van desenvolupar en la Facultat de Geografia i Història i el dissabte 15 en el Centre Cultural La Nau.

El dia 14 es va rebre a 175 escolars de primària i secundària dels quatre centres públics i privats.

El dia 15 van passar per la Nau 180 persones adultes i infantils.

El dia 16 la visita a Quebrada es va completar (40 persones) i van visitar Kelin 22 persones.

Total: 417 persones

Accions dutes a terme: tallers per a escolars, per a públic en general i visites guiades als jaciments.

• Taller Entendre la ceràmica: el seu objectiu és el de mostrar les possibilitats d'informació dels fragments ceràmics i el seu tractament analític.
• Taller Conèixer els Raigs X i voltamperometria en materials arqueològics
• Taller Excavem un vaixell afonat: amb documentació gràfica, materials extrets d'una excavació subaqüàtica i contenidors d'aigua amb boles, el públic més infantil havia de recuperar rèpliques arqueològiques.
• Taller Cercant fusta, flors i fruits: el seu objectiu és el d'ensenyar a reconèixer les plantes i els seus múltiples usos, saber com acaben en un jaciment, i a identificar llavors i conèixer la seua procedència.
 

FOTOGRAFIES

 

Dibuixant baix l'aigua
Clasificant carbons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-06-14
La Nau  15_06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visitant la excavación de Kelin (Caudete de las Fuentes)
Arqueometria