Logo de la Universitat de València Logo del portal

Curs sexe i alimentació

  • Curs sexe i alimentació. 2 crèdits
  • 18 de febrer a l'1 de març 16-19h
  • Preu 30€
  • Durada: 30 Hores
  • Nombre d'alumnes: màxim 40
  • Lloc: aules en el aulari II (C/Guardia Civil, 23), excepte el dia 19 que serà al Seminari B de la Facultat de Medicina

Aulari II Aula G5: dilluns 18
Aulari II Aula G5: dimecres 20, dimecres 27, dijous 28
Aulari II Aula G7: divendres 1 de març, dijous 21, divendres 22, dilluns 25, y dimarts 26.
Seminari B Facultat de Medicina (al costat de l'Aula Magna), dimarts 19.

El paper exercit per la nutrició en medicina preventiva i terapèutica es fa cada vegada més evident. Desequilibris i deficiències nutricionals poden afectar el benestar físic i mental de l'home com també, el seu sistema sexual i les funcions relacionades.

Els aliments proporcionen el "combustible" i si aquests són alts en nutrients li donen energia al cos i les decisions que prengua quant al tipus d'aliments a consumir poden fer la diferència en com es senta. El desig i l'aptitud sexuals de l'home i de la dona sumat a la funció normal dels seus respectius sistemes reproductors depenen fins a cert punt de la qualitat nutricional dels aliments que ingereixen, perquè l'activitat sexual és potser la manifestació més poderosa de la nostra energia.

La vida sexual està controlada per un sistema glandular. Les glàndules endocrines són les directament responsables de l'activitat sexual. Aquestes mateixes controlen la majoria de les funcions corporals, regulen el creixement, desenvolupament i les funcions de molts teixits, i coordinen els processos metabòlics de l'organisme.

Les hormones que produeixen sumades amb les de les altres glàndules sexuals guarden el secret de la força sexual. La qualitat nutricional influeix en la síntesi, la quantitat i descàrrega de les hormones endocrines, les quals alhora influencien el libido i la capacitat sexual. Per al funcionament saludable de les glàndules són essencials certs aliments.
Plató, el filòsof grec va dir: "La virilitat corporal i mental és indivisible. Qui destrueix la virilitat del cos destrueix també la de l'ànima ".

Millorar la vida sexual tindrà un profund efecte en tota la personalitat la qual es traduirà en tranquil·litat de consciència i amb això probablement èxit en nous projectes. Una vida sexual millorada serà un vehicle capaç de transportar una major satisfacció i felicitat personal. 

Objetivos del curso

L'objectiu d'aquest curs és donar a conèixer la relació entre aliments i sexualitat, així com conèixer la influència nutricional dels aliments en la sexualitat i com els aliments han estat utilitzats al llarg de la història en diferents cultures.
Objectius específics:

  • Introducció a una alimentació i estil de vida saludables
  • Factors que influeixen en la sexualitat
  • Aliments afrodisíacs; realitat o ficció?
  • Referència cinematogràfiques d'aliments i sexualitat

Professorat

Dra. Carla Soler; professora ajudant doctor de l'àrea de tecnologia dels aliments. Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Responsable i coordinadora del curs.
Dr. Josep Rubert, Personal investigador en l'àrea de nutrició. Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Professor del curs.

  • Durada: 30 Hores
  • Nombre d'alumnes: màxim 40
  • Lloc: Clínica Nutricional de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València.
  • Dates: Del 18 de febrer a l'1 de Març 2013.

Temari

El material està distribuït en els següents 20 temes:

  • Tema 1: Introducció. En aquesta introducció la Dra. Carla Soler presentarà una visió general del curs durant 1 hora.
  • Tema 2: Alimentació i vida saludable. El Dra. Carla Soler resumirà els factors més importants de una alimentació equilibrada durant 1 hora.
  • Tema 3: Factors que influeixen en la sexualitat. Dra. Carla Soler al tema 3 començarà a introduir els factors que influeixen en la sexualitat durant 1 hora.
  • Tema 4: Química i sexualitat. Dr.Josep Rubert 2 hores.
  • Tema 5: Aliments afrodisíacs; ¿realitat o ficció? Dr.Josep Rubert 2 hores.
  • Tema 6: Aliments d'origen animal relacionats amb la sexualitat. En aquest tema s'explicarà aliment a aliment seva relació amb factors sexuals. Dr. Josep Rubert 8 hores.

Cacau
Fruits secs
Fruites
Verdures
Cereals

  • Tema 7: Aliments d'origen vegetal relacionats amb la sexualitat. Influència dels aliments d' origen animal amb la sexualitat. Dr. Josep Rubert 6 hores.

Marisc i peixos
Carn
Mel
Derivats làctics

  • Tema 8: Creences culturals relacionades entre aliments i sexualitat. 3 hores.Dr. Josep Rubert
  • Tema 9: Referències literàries a l'alimentació i la sexualitat. 2 hores Dr. Josep Rubert
  • Tema 10: Cinematografia "alimentació i sexualitat". 3 hores Dr. Josep Rubert
  • Tema 11: Conclusió: "alimentació i sexualitat". 1 hora Dr. Josep Rubert.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies