Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • diversitats

Protocol d’atenció a la identitat i l’expressió de gènere

El Consell de Govern de la Universitat de València va aprovar el passat mes de juny el protocol d’atenció a la identitat i l’expressió de gènere. El document està adreçat a la comunitat universitària, que podrà així veure reconegut el seu dret a determinar lliurement la seua identitat de gènere, independentment de la seua documentació oficial.

Amb l’aprovació del document es dóna compliment a la normativa en vigor i es garanteix el dret d’autodeterminació de la identitat i l’expressió de gènere de les persones que formen part de la comunitat universitària, i en especial d’aquelles que, en l’àmbit universitari, manifesten una identitat de gènere sentida diferent de l’assignada en el moment del naixement.

Des del vicerectorat es treballarà també per evitar incomoditats i marginacions a les persones trans i intersex. Un cas habitual es produeix en l’activitat esportiva, on «trobar ‘banys segurs’ esdevé un problema diari per a les persones trans i intersex», es llegeix en el protocol.

En el procés d’elaboració del protocol han participat membres del col·lectiu Lambda i persones expertes de dins i fóra de la universitat. El resultat és fruit del treball i del consens de moltes persones.

De manera conscient, en la redacció d’aquest text s’ha evitat restringir els drets a la identitat i l’expressió de gènere al col·lectiu de persones trans, i s’ha fet extensible a totes les persones, incloses les intersex.

El fet d’acompanyar el protocol d’un informe explicatiu és innovador i d’utilitat per a comprendre millor les diferents realitats de les persones LGTBI, i en especial, la de les persones trans i intersex.

Pots consultar la normativa aprovada en Consell de govern a l'apartat de reglaments per al PAS, PDI i estudiantat al web de la Secretaria general.

 

Extracte del protocol i de l'informe explicatiu que l'acompanya:

      

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies