Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

L'explotació de les dones i el mercat sexual i reproductiu, a debat

  • 4 de maig de 2020
Image de la noticia


Amb motiu de conmemorar els Dies contra la Trata i pels Drets Sexuals i Reproductius (23 i 28 de setembre), la Unitat d'Igualtat programa un nou debat del cicle "La Nau de la Igualtat" en el qual s'abordarà el mercat d’explotació sexual i reproductiva de les dones en temps de pandemia.

L'acte, que està programat el 23 de setembre a les 18.00 hores es realitzarà per videoconferencia i tindrà una durada máxima de 2 hores.
El debat estarà protagonitzat per Laura Nuño Gómez politòloga, investigadora i activista feminista. Actualment dirigeix l’Observatorio de Igualdad en la Universidad Rey Juan Carlos. També es compatarà amb Carme Valls Llobet, metgessa endocrinòloga. Directora del programa “Dona, Salut i Qualitat de vida”. Integra el consell de redacció de la revista “Mujeres y Salud”.


Al debat s’analitzaran algunes de les greus conseqüències d’aquesta pandemia per a les dones. La població en risc d’exclusió i vulnerabilitat en aquesta crisi és majoritàriament femenina i el debat es fixarà en les màfies de prostitució, pornografia i trata que en aquets moments són conscients de la quantitat de cossos de dones “disponibles” 

D’igual manera s’abordarà el mercat reproductiu, la situació actual i les pràctiques cada vegada més exteses com el lloguer de ventres però també d’altres menys qüestionades com la donació d’ovuls. 

La conferència, presentada i moderada per la doctora en Psicologia Social i periodista Berta Chulvi Ferriols, s’integra en el cicle “La Nau de la Igualtat” que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d'avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en materia d'igualtat. 

Per participar en el debat cal inscripció prèvia a igualtat@uv.es on es facilitarà l’enllaç d’accés a la plataforma per la qual s’emetrà el debat. 
 

Llista d'enllaços: