Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Nova web de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU)

  • 5 de novembre de 2018
Image de la noticia
Foto de la XI Trobada de les Unitats d'Igualtat en A Coruña- Maig 2018

Les 50 universitats públiques espanyoles formen part de la Xarxa que coordinarà a partir d'ara la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, on s'allotjarà la nova web de RUIGEU

A partir de setembre 2018 és la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València des d'on es realitzarà la coordinació de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU) que reuneix totes les unitats, oficines, observatoris, comissions, secretariats d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de les universitats espanyoles.

Des que es van iniciar les Trobades d'Unitats d'Igualtat de les universitats espanyoles en 2008, s'ha treballat en xarxa, de forma conjunta i coordinada per a aprofitar els esforços i recursos que cada universitat dedica a la promoció de les polítiques d'igualtat. A partir de l'any 2010, des de la Universitat de Lleida assumeixen formalment la coordinació de la RUIGEU i creen un espai web des del qual poder donar visibilitat al treball que es realitza i a les conclusions que s'extrauen de cadascuna de les trobades anuals, celebrades de manera rotatòria en les diferents universitats que en formen part.

Al setembre de 2018, la Unitat d’Igualtat de la UV pren el relleu i assumeix la coordinació de RUIGEU. El canvi ha suposat la creació d'un nou espai web dinàmic i atractiu, allotjat en la web institucional de la Universitat de València, així com el disseny d'un nou logotip que esperem contribuïsca a donar visibilitat i reconeixement a la xarxa. Concretament, els objectius que es persegueixen des de RUIGEU són els següents:

  • Compartir experiències, activitats, solucions i recursos;
  • Informar-se, assessorar-se i donar-se suport mutu;
  • Generar polítiques i accions comunes per a superar els obstacles que dificulten o impedeixen la consecució de la igualtat entre dones i homes;
  • Visibilitzar la defensa de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en les universitats;
  • Establir vincles amb entitats públiques i privades, locals, autonòmiques, estatals i internacionals compromeses amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i la no discriminació per raó de sexe.

La plataforma virtual que us presentem és un punt de trobada per a treballar per la consecució dels objectius exposats. Donat el seu caràcter públic, tindrà com a finalitat informar sobre les activitats en matèria d'igualtat entre dones i homes de les diferents universitats, facilitar l'assessorament i recursos digitals a totes les persones que consulten la plataforma.

Podeu accedir a la web RUIGEU

www.uv.es/ruigeu